48 ay vadeli 1 sene ertelemeli kredi müjdesi! İşte faiz oranları...

48 ay vadeli 1 sene ertelemeli kredi müjdesi! İşte faiz oranları...

Türkiye Bankalar Birliği, Turizm Destek Paketi kapsamında en fazla 12 ay ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli kredi imkanı sağlanacağını açıkladı. 13 bankanın sağladığı kredi için başvuru şartları, bireysel kredi notuna (Findeks) göre belirlenecek.

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlara, 48 ay vadeli 1 sene geri ödeme olmadan kredi imkanı sağlanacak. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), kredi üst limiti 40 milyon lira olan Turizm Destek Paketi'nin hayata geçirileceğini açıkladı. Banka kredisi almak için bir banka şubesine bizzat veya internet üzerinden yapılabilirsiniz.

12 AY ERTELEMELİ KREDİ NASIL ALINIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından 10 milyar TL kredi sağlanacak. Krediler, 1 Kasım 2021 tarihini aşmamak kaydıyla, azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere 48 ay vadeli olacaktır.

Faiz oranı, sabit faizli krediler için azami yüzde 14,5, değişken faizli krediler için TLREF + 250 baz puan olarak belirlendi. Yararlanıcı başına kefalet üst limiti 32 milyon TL ve kredi üst limiti 40 milyon TL olacak.

48 AY VADELİ KREDİ VEREN BANKALAR

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıklamasında, "Salgının tesirlerinin eksiltilmesi, üretim ve istihdam kapasiteleri ile piyasa değerlerinin korunmasını desteklemek emeliyle, turizm sektöründeki firmalar yanında bu firmaların tedarikçilerinin ücret ve kira ödemeleri ile kontrat veya faturaya bağlı statik giderlerinin, nakit gereksinimlerinin ve müessesesel kredi kartı harcamalarının karşılanması için Turizm Destek Paketi uygulamasına başlanacaktır" denildi. 

Turizm Destek Paketi'ni kullandıracak bankalar şöyle: Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası

0x0-15-banka-harekete-gecti-12-ay-odemesiz-48-ay-vade-mujdesiyle-kredi-faiz-oranlari-oldukca-dusuk-1602848831191.jpg

İHTİYAÇ KREDİSİ NASIL ALINIR?

Banka kredisi almak için bir banka şubesine başvurmalısınız. Başvuru internet üzerinden, hatta bazı kampanyalarda cep telefonu mesajlarıyla da yapılabilir. Ancak İnternet üzerinden yapılan başvurularda veya mesajla yapılan başvurularda hesap net olmayabilir. Bu sebeple en sağlamı doğrudan bir şube ile görüşmektir.

TÜKETİCİ KREDİSİ BAŞVURUS NASIL YAPILIR?

Başvurularınızı ücretsiz yapabilmek için ise siz de kredi başvurusu bağlantısından yararlanabilirsiniz. Kredilerin banka tarafından olumlu ya da olumsuz bir biçimde sonuçlanması talep eden tüketicinin KKB tarafından verilmiş olan notu ile direkt olarak ilgilidir. Notu etkileyen faktörler içerisinde ise kredi kartı ödemelerinden fatura ödemelerine kadar pek çok kriter dikkate alınmaktadır. Bu güne kadar uzmanlar kredi danışmanlık hizmetlerine binlerce başvuru gelmiştir.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ'NİN KURULUŞ AMACI

Serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet ilkeleri çerçevesinde, bankacılık düzenleme ilke ve kuralları doğrultusunda bankaların hak ve menfaatlerini savunmak, bankacılık sisteminin büyümesi, sağlıklı olarak çalışması ve bankacılık mesleğinin gelişmesi, rekabet gücünün artırılması amacıyla çalışmalar yapmak, rekabetçi bir ortamın yaratılması ve haksız rekabetin önlenmesi için gerekli kararları almak/alınmasını sağlamak, uygulamak ve uygulanmasını talep etmektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN