5 ilde DEAŞ operasyonu: 9 kişi yakalandı, kırsal yapılanmasına darbe vuruldu

5 ilde DEAŞ operasyonu: 9 kişi yakalandı, kırsal yapılanmasına darbe vuruldu

Ankara merkezli 5 ilde DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Aralarında bir üst düzey örgüt üyesinin de bulunduğu şüphelilerin, kırsal yapılanmaya eleman temin etmeye çalıştığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik çalışmaları kapsamında tespit edilen bir gruba yönelik seri operasyon düzenlendi.

Özel harekat polisleri desteğinde düzenlenen operasyonlarda, yaklaşık 5 aylık teknik ve fiziki takip ile mercek altına alınan örgüt üyeleri, Ankara'nın yanı sıra Çorum, Mersin, Kırıkkale ve Kocaeli'de gözaltına alındı.

Aralarında bir üst düzey örgüt üyesinin de bulunduğu şüphelilerin örgütün kırsal yapılanmasına elaman temin etmeye çalıştığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan 3'ü kadın 9 örgüt üyesi işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şüphelilerden 6'sı tutuklanarak cezaevine konuldu.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN