6 ayda 33 canlı bomba saldırısı önlendi

6 ayda 33 canlı bomba saldırısı önlendi

Ankara'da 86 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısının ardından muhalefet istihbarat zaafiyeti iddialarını günmede getirdi. Ancak son 6 ayda Suruç ve Ankara'daki patlamalar gibi 33 kanlı eylem önlendi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı saldırısı 78 milyonu yasa boğarken, kanlı eylem üzerinden siyaset yapanlar istihbarat zaafı iddialarını günmede getirdi. Barış mitingi alanında gerekli güvenlik önlemleri alınmasına rağmen hazırlıkları günler süren canlı bomba eylemlerinin önlenememiş olması benzer saldırıların engellenmiş olmasını gölgeleyecek bir dille günme getirildi. 

33 canlı bomba yeleği ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün toplumda gerginlik oluşturmamak için kamuoyuyla paylaşmadığı verilere göre doğrudan bir istihbarat zaafiyeti olduğu iddialarını çürütüyor. Ocak-Haziran 2015 döneminde Ankara'daki saldırı gibi 33 eylem önlendi. Emniyet birimleri canlı eylem hazırlığındaki PKK, DHKP-C gibi örgütlerin hücrelerini çökertirken 33 canlı bomba yeleği ele geçirildi. 

Dün DHKP-C'nin kaknlı eylemi önlendi

En son dün İstanbul'u kana bulamaya hazırlanan DHKP-C'nin İstanbul sorumlusu saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

DHKP-C terör örgütünün eski merkez komitesi üyesi, İstanbul alan sorumlusu S.M büyük bir eylem hazırlığındayken yakalanarak tutuklandı. 

Ses getirecek eylem hazırlığı

İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı ve organize ettiği öne sürülen İstanbul alan sorumlusu S.M'nin yine ses getirecek büyük bir eylem planladığı yönünde bilgi alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hassas bir çalışma yürüttü.

Sürekli adres değiştiren ve örgüt üyeleriyle kuryeler aracılığıyla haberleşen S.M'nin izi bulundu. İstanbul'da gizlendiği hücre evi belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri, sabaha karşı 03.00 sıralarında operasyon düzenledi. S.M gözaltına alındı. 

Terer dalgasında onlarca saldırı önlendi

Başbakan Davutoğlu da İstanbul ve Ankara'da iki canlı bombanın ele geçirildiğini açıkladı. 

IŞID ve PKK başta olmak üzere örgütleri üzerinden siyasete yön vermek ve Ankara'nın bölgedeki etkinliğini kırmak için Suruç gibi eylemlerle başlatılan terör dalgasında yüzlerce saldırının planlama aşamasında önlendiği belirtiliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN