89 cm genişliğiyle İstanbul'un en dar sokağı olan Alaylı Sokağı nerede, nasıl gidilir?

89 cm genişliğiyle İstanbul'un en dar sokağı olan Alaylı Sokağı nerede, nasıl gidilir?

Beşiktaş ilçesindeki Kuruçeşme semtine adını veren tarihi çeşmenin yanında yer alan Alaylı Sokağı, 89 santimetre ile resmi kayıtlarda İstanbul'un en dar sokağı olarak yer alıyor. İşte adres tarifi...

İstanbul'un ara sokaklarının bazıları tarihi önemiyle anılırken, bazıları da yapıları ile akıllarda kalıyor. Beşiktaş ilçesinde yer alan Alaylı Sokağı, 89 santimetre genişliğiyle İstanbul'un en dar sokağı olma niteliğini taşıyor. Aynı anda iki kişinin yan yana geçmesi zor olan sokak, kestirme geçiş oluşturması nedeniyle de vatandaşlar tarafından sıkça kullanılıyor.

Alaylı Sokağı'nı ilk defa görenler ise önünde fotoğraf çektiriyor. Buna benzer daha dar geçitlerin olduğunu söyleyen Tarihçi Mehmet Dilbaz, resmiyette en dar sokağın burasının olduğunu ifade etti.

aw194812-08.jpg

"RESMİ OLARAK ŞEHRİN EN DAR SOKAĞI"

İstanbul'un sokak sokak gezilmesi gerektiğini belirten Tarihçi Mehmet Dilbaz, "İstanbul'da buna benzer çok enteresan nüanslar var. İstanbul sokak sokak gezerek keşfedilmesi gereken bir yer. Arkamızda bulunan Alaylı Sokağı, İstanbul'daki en dar sokak. İstanbul'da buna benzer dar alanlar, bina arası geçitler var ama burası bir sokak ve tabelası var. Süleymaniye taraflarında buna benzer daha dar sokaklar olduğu söylenir ama resmiyette en dar sokak burasıdır" dedi.

"BURADA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYORLAR"

İnsanların buraya gelip fotoğraf çektirdiğini söyleyen Yunus Tatlı, "Beşiktaş'ın emekli müftüsü, 'Beşiktaş Camileri' kitabında bu caminin sokağının 89 santimetre olduğunu yazmıştı. Ben de oradan okuyup öğrendim. Buraya gelen herkes şaşırıyor, siz ilk değilsiniz. Hatta pandemiden önce insanlar hafta sonu buraya gelip hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bize göre hayatın içinde bir şey olduğu için vatandaşların buraya gelip fotoğraf çektirmesi bize garip geliyor" şeklinde konuştu.

aw194812-06.jpg

BEŞİKTAŞ ALAYLI SOKAĞI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

16 milyon nüfuslu 'Megakent'in en dar sokağı olan Alaylı Sokağı, Avrupa Yakası'nda yer alan Beşiktaş ilçesinin Kuruçeşme semtinde, Tezkereci Osman Efendi Camii'nin yanında bulunuyor. Alaylı Sokağı; Kuruçeşme Caddesi ile Alay Emini Sokağı'nın birleştiren bir konumda yer alıyor.

YANDEX HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN