9 yavrusunun yakılarak öldürüldüğü anne köpekle sağ kalan tek yavrusuna yeni yuva

9 yavrusunun yakılarak öldürüldüğü anne köpekle sağ kalan tek yavrusuna yeni yuva

Konya'da, ateşe verilen kulübelerinde 9 yavrusunu kaybeden anne köpek ile sağ kalan tek yavrusuna, hayvanseverler tarafından yeni kulübe yapıldı.

Kan donduran canilik geçtiğimiz günlerde Konya'nın Karatay ilçesinde meydana geldi. Aslım Caddesi'nde boş araziye, hayvanseverler tarafından hamile bir köpek için kulübe yapıldı. Köpek, aradan geçen zamanda 10 yavru dünyaya getirdi.

9 YAVRU KÖPEĞİ YAKARAK ÖLDÜRDÜLER

Pazartesi günü köpeklere yiyecek götüren hayvanseverlerden Fadim Göbel, kulübenin ateşe verilerek yakıldığını fark etti. Hemen kulübeyi kontrol eden Göbel, köpeğin 9 yavrusunun yanarak can verdiğini fark etti. 

kulubesi-yakilan-kopek-ve-yavrusuna-yeni-yuva-4815-dhaphoto1.jpg

YENİDEN KULÜBE YAPILDI

Ölen köpekleri gömen Göbel, sağ kurtulan anne ve yavru köpek için yeniden kulübe yapıp, aynı bölgeye bıraktı.  Daha önce yaptıkları 2 geçici kulübenin de yakıldığını belirten Fadim Göbel, ''Bugün Mehmet Çetin arkadaşımız bir kulübe yaptı. Onu getirdik ve bıraktık. İnşallah bebeğimizi büyütünceye kadar kulübemizi kırıp, çalmazlar diye, ümit ediyorum” dedi.

kulubesi-yakilan-kopek-ve-yavrusuna-yeni-yuva-4815-dhaphoto4.jpg

'YENİ KULÜBENİN DE YAKILMA İHTİMALI VAR'

Yeni yaptıkları kulübenin de yakılma ihtimali olduğunu belirten Göbel, şunları söyledi:

''Bundan önceki kulübelerimizi nasıl kırıp, yaktılarsa, bundan sonra bunların olmamasını istiyoruz, ama hala endişelerimiz devam ediyor. Acaba bu kulübe de yakılacak mı? Bu kulübe de çalınacak mı, parçalanacak mı diye endişeliyiz. Özellikle bu kulübemizi buraya koyduk. Bebeği taşıdığım süre zarfında anne bebeği tekrar getirip yanan bölgeye bırakıyor. O yüzden anne sürekli bebeği buraya taşıdığı için kulübeyi buraya koyduk. Umarım bundan sonra daha iyi tedbirler alınır. En azından Karatay bölgesi için kritik yerlere kameralar takılır. Bu olayı yapanlar da en kısa sürede bulunur diye umut ediyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN