Yavru köpeklerin ses tellerini kesip, ölüme terk ettiler

Yavru köpeklerin ses tellerini kesip, ölüme terk ettiler

Ankara'da bir binanın bodrumunda farklı cinslerde 23'ü yavru 68 köpek bulundu. Şahsıların, köpekleri saklayabilmek için ses tellerini de kestiği ortaya çıktı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; Keçiören'de bulunan bir binanın bodrum katında, hayvan yaşamasına elverişli olmayan koşullarda köpek bakıldığı ihbarı üzerine denetim yapıldı. 

Denetimde, 23'ü yavru 68 köpek bulundu. El koyulan köpekler, Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

Ayrıca, alıkoydukları onlarca köpeği damızlık olarak kullanan şahısların, havlamamaları için köpeklerin ses tellerini de kesildiği ortaya çıktı. 

k2.jpg

HAYVAN BAŞINA 181 LİRA 

Köpekleri bodrumda tutan şüpheliye, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 5'inci Maddesi gereğince hayvan başına 181 TL olmak üzere toplam 12 bin 308 TL ceza kesildi. 

Adı açıklanmayan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. 

k1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN