AA'dan Kemal Karpat'a 'Şehir' sansürü: 10 yıl yok sayıldı

AA'dan Kemal Karpat'a 'Şehir' sansürü: 10 yıl yok sayıldı

Anadolu Ajansı, ünlü tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat ile ilgili hazırladığı 'Medeniyet savunucusu bir alim: Kemal Karpat' başlıklı infografik çalışmasına 'Şehir' sansürü uyguladı. AA, tarih çalışmaları ile akademi dünyasına kıymetli eserler kazandıran Karpat'ın, Şehir Üniversitesi'nde geçen yıllarını yok saydı.

İki yıl önce ABD'de vefat eden ünlü tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın ölüm yıldönümünde 'Medeniyet savunucusu bir alim: Kemal Karpat' başlıklı bir infografik hazırlayan Anadolu Ajansı, Karpat'ın hayat hikayesinden 10 yılı sildi.

AA, tarih çalışmaları ile akademi dünyasına kıymetli eserler kazandıran Karpat'ın, İstanbul Şehir Üniversitesi'nde geçen yıllarını yok saydı.

01-006.jpg

KİŞİSEL KÜTÜPHANESİNİ ŞEHİR'E BAĞIŞLADI

Karpat, 2009 ile 2019 yılları arasında da akademide çalışmaya devam etmişti. 2011 yılında kişisel kütüphanesini İstanbul Şehir Üniversitesi'ne bağışlayan Karpat, yine Şehir Üniversitesi'nin Tarih Bölümü'nün akademik kadrosuna katılmıştı.

2012 yılından itibaren de 6 ay ABD'de Wisconsin Üniversitesi'nde,6 ay da İstanbul Şehir Üniversitesi’nde dersler vermişti. Karpat, 2018 yılında Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğine atanmıştı.

Göç üzerine çalışmalarıyla bilinen Karpat için İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Kemal Karpat Göç Merkezi de kurulmuştu.

01-007.jpg

Anadolu Ajansı, 2018 yılında Prof. Dr. Kemal Karpat'ın İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki yeni görevini böyle haberleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN