ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı senatörlerle bir araya getirecek

ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı senatörlerle bir araya getirecek

ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ABD'li senatörlerle bir araya getireceğinin açıklanması, iki ülke arasındaki krizin çözülmesi için önemli bir adım olarak algılandı.

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri ilişkileri tarihin en kötü dönemini yaşarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'la yapacağı görüşme kritik bir hal aldı. İki liderin başbaşa ve heyetler arasında yapacağı görüşmelerde ABD ve Türkiye'nin S-400 krizi, Beyaz Saray'ın terör örgütü YPG'ye desteği gibi ihtilaflı konularının çözülmesi bekleniyor. 

Trump'ın Beyaz Saray tarafından açıklanan günlük programında önemli bir ayrıntı gözlerden kaçmadı.

ABD Başkanı Trump'ın açıklanan günlük programında ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Senato'nun önemli üyeleriyle bir araya getireceğinin açıklanması dikkat çekti.

19-11/13/c-1573639531.jpg

Trump'ın, ABD'de son günlerde artan Türkiye karşıtı cephenin önemli unsurlarından biri haline gelen ABD'li senatörleri, Erdoğan'la görüştürecek olması, krizin aşılması anlamında önemli bir gelişme olarak algılandı.

Erdoğan-Trump görüşmesinin bu akşam saat 20:00'de gerçekleşmesi bekleniyor.

 100 MİLYAR DOLARLIK TEKLİF

Washington Post (WP) gazetesi ise, Trump'ın Erdoğan için 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması ile yaptırım sorununu çözmeyi öngören yeni teklifler hazırladığını yazdı.

WP'ye konuşan kaynaklar, Trump'ın ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri düzeltmek için hazırladığı tekliflerin geçen hafta Erdoğan'a gönderdiği mektupta yer aldığını söyledi.

'TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYELERİ ÇOK ÖFKELENECEK'

WP, Trump'ın tekliflerinin geçen ay Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını destekleyen ABD Temsilciler Meclisi üyelerini muhtemelen çok öfkelendireceğini yazdı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN