ABD Büyükelçisi Rusya'dan ayrılıyor

ABD Büyükelçisi Rusya'dan ayrılıyor

Kremlin'in istişareler için evine dönmesini tavsiye ettiği ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın ABD'ye dönmek üzere havalimanına geçtiği belirtildi. ABD Büyükelçiliği araçlarından oluşan bir grubun Şeremetyevo havalimanında görüntülendiği aktarıldı.

Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki yaptırım krizi büyüyor. ABD'nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etmesiyle başlayan gerginlik karşılıklı açıklamalarla derinleşti.

ABD'nin geçtiğimiz yıl yapılan başkanlık seçimlerine müdahale, siber saldırı ve Kırım’ın işgali gerekçeleriyle Rusya'ya yeni yaptırımlar olacağını açıklamasının ardından Rusya, jet bir yanıt vererek "ABD’nin agresif davranışları kararlı şekilde karşılık görecek. Yaptırımlara cevap kaçınılmazdır" açıklamasında bulunmuştu ve 10 ABD'liyi sınır dışı etmişti. 

Kremlin de Moskova’daki Büyükelçi Sullivan’a istişareler için evine dönmesini tavsiye etti. Dün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşması yerine de geçen her yıl yaptığı konuşmasında Batı'ya sert sözler söyledi.

ABD'Lİ BÜYÜKELÇİ EVİNE DÖNÜYOR

Bugün ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın istişareler için ülkesine döneceği öğrenildi. 

RİA Novosti, ABD Büyükelçiliği araçlarından oluşan bir grubun Şeremetyevo havalimanında görüntülendiğini aktardı.

Havalimanında gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmadan diplomatik heyetlerin kullandığı salona giriş yaptığı kaydedilen Sullivan'ın Londra’ya uçacağını belirtti.

Daha önce ilişkilerin gerilmesi nedeniyle ABD’deki Rusya Büyükelçisi Anatoliy Antonov da istişareler için Moskova’ya davet edilmişti. Antonov hâlâ ABD’ye dönmedi. Rus Büyükelçi’nin görev yerine ne zaman döneceğine Putin karar verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN