Macron: Rusya'ya kırmızı çizgilerimizi net şekilde çekmeliyiz

Macron: Rusya'ya kırmızı çizgilerimizi net şekilde çekmeliyiz

Son dönemlerde tırmanan Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'ya karşı kırmızı çizgilerin net bir şekilde çizilmesi gerektiğini savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerikan CBS kanalında Margaret Brennan'a konuştu. Burada açıklamalarda bulunan Macron, son dönemlerde artan Rusya-Ukrayna gerginliğine dair yorumlarını dile getirdi. 

Macron, Rusya'yı caydırmak için sadece yaptırımların yeterli olmayabileceğini belirtti.

"Rusya'ya ilişkin kırmızı çizgilerimizi net bir şekilde çizmeliyiz. Güvenilir olmanın tek yolu bu. Yaptırımlar tek başına yeterli değil, ancak yaptırımlar bir paketin parçasıdır" diyen Macron, yapıcı diyalogu tercih ettiğini, ancak bunun için önce güvenilirliğe sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki muhtemel bir görüşmeyi desteklediğini de ifade eden Macron, diyalogu her zaman önemsediğini belirtti.

2013'te dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de kimyasal silah kullanılmaması konusundaki kırmızı çizgisinin Beşşar Esad tarafından çiğnenmesinin ardından uluslararası toplumun seyirci kaldığını söyleyen Macron, bunun Putin'i güçlendirdiğini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN