ABD Johnson&Johnson aşısına devam dedi

ABD Johnson&Johnson aşısına devam dedi

ABD'de uygulama sonrası bazı hastalarda olağan dışı pıhtılaşma meydana geldiği için kullanımına ara verilen Johnson&Johnson'ın Kovid-19'a karşı geliştirilen aşısı için tekrar kullanıma başlanması yönünde karar verildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi dün yaptığı toplantıdaki oylamada Johnson&Johnson’ın ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımına 4’e karşı 10 oy ile devam etme kararı aldı.

Komitenin, tek doz halinde kullanılan Johnson&Johnson Kovid-19 aşısının faydalarının taşıdığı risklerden çok daha fazla olduğu konusunda görüş birliğine vardığı aktarıldı ve bu aşının etiketine  kanda pıhtılaşmaya yol açtığına dair bir uyarı ekleneceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

CDC ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 13 Nisan’da açıklama yapılmıştı. Bazı hastalarda aşı uygulamasından 6 ila 13 gün sonra olağan dışı pıhtılaşma meydana gelmesi sebebiyle Johnson&Johnson’ın Kovid-19 aşısının kullanılmasına ara verilmesi tavsiyesinde bulunulmuştu.

FDA'nın 26 Şubat'ta kullanımına onay verdiği J&J'nin ürettiği tek dozluk Kovid-19 aşısının ABD'de yaklaşık 8 milyon kişiye uygulandığı, bu rakamın içinden 15 kişide olağandışı kan pıhtılaşmasının görüldüğü ve 3 kişinin de hayatını kaybettiği kaydedilmişti.

Johnson&Johnson firması ise kan pıhtılaşması raporlarından haberdar olunduğunu ancak vakalarla ürettikleri Kovid-19 aşısı arasında 'açık bir nedensellik ilişkisi' kurulamadığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN