Kazakistan yerli Covid-19 aşısını duyurdu! QazVac'in ilk partisi dağıtıldı

Kazakistan yerli Covid-19 aşısını duyurdu! QazVac'in ilk partisi dağıtıldı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yerli koronavirüs aşısı geliştirdiklerini ve ilk partisinin de dağıtıldığını açıkladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Resmi Twitter hesabından, 23 Nisan tarihinde yaptığı paylaşımla, QazVac aşısının ilk partisinin ülkenin çeşitli bölgelerine gönderildiğini duyurdu. Bu sayede Kazakistan’da kendi Kovid-19 aşısını üreten ülkeler arasında yerini aldı.

Euractiv'in Başbakanlık Basın Servisinden aktardığı habere göre, QazVac adlı inaktiv Kovid-19 aşısı, ülkenin Biyolojik Güvenlik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi.

Biyolojik Güvenlik Araşırma Enstitüsü Genel Direktörü Kunsulu Zekeriya, Kazakistan'ın bu aşısının ilk faz klinik denemelerde yüzde 100, ikinci fazda ise yüzde 96 etkili olduğunu belirtmişti.

Ülkede aşılamanın 26 Nisan'da başlaması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN