ABD polisi, protestolar sırasında engelli evsiz adamı plastik mermiyle vurdu

ABD polisi, protestolar sırasında engelli evsiz adamı plastik mermiyle vurdu

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından patlak veren ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. Los Angeles'taki protestolarda, polislerin tekerlekli sandalyeli evsiz bir adamı plastik mermi ile gözünden vurması ise sosyal medyada gündem olarak büyük tepkiye neden oldu.

KARAR.COM

ABD'de 46 yaşındaki George Floyd'un, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca nefes alaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından patlak veren ırkçılık karşıtı protestolar hız kesmeden devam ediyor.

Yangın yerine dönen ülkenin Los Angeles kentinde yaşananlar ise sosyal medyada gündem oldu.

ENGELLİ EVSİZ ADAMI PLASTİK MERMİ İLE VURDULAR

Salı günü yaşanan olay, polisin akşam saat 6'da sokağa çıkma yasağı uygulandıktan sonra 5 binin üzerinde göstericiden oluşan bir kalabalığı dağıtmaya çalışırken meydana geldi.

Daily Mercury'ye göre, sokağa çıkma yasağı zamanından sonra geri dönen 200 protestocu, polisin kovalaması sonucu sokaklara kaçtı. Kaçan protestocular bir apartman binasına sığındığında ise polisler plastik mermi ile ateş etmeye başladı.

Ateşlenen plastik mermilerden biri tekerlekli sandalyeli evsiz bir adama isabet etti. Yaşlı adam sol gözünden vurularak yaralandı.

O anların yer aldığı fotoğraflar sosyal medyada binlerce kez paylaşılarak büyük tepkiye neden oldu.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN