ABD seçim sonuçları belli oluyor! ABD Başkanını belirleyecek eyaletlerde son durum

ABD seçim sonuçları belli oluyor! ABD Başkanını belirleyecek eyaletlerde son durum

Son dakika haberi: Demokrat Parti'nin adayı 77 yaşındaki Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı 74 yaşındaki Donald Trump'ın kıyasıya yarıştığı ABD Başkanlık seçimlerinde 'foto finiş'i belirleyecek 'salıncak eyaletler'de son durum ne? İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) seçim sistemi gereği, sandıkta en fazla halk oyu alan aday başkan olamayabiliyor. Zira başkan, direkt olarak seçmenler tarafından değil, 'Seçiciler Kurulu' tarafından belirleniyor. Gözler, en kritik yerler olan 'swing states' yani 'salıncak eyaletler'e çevrilmiş durumda. Başkan adayları seçmenleri değil, oyların her iki şekilde de eğilim gösterebileceği kritik eyaletleri hedef alıp buralarda delege kazanmaya çalışıyor.

2020 seçimleri için bu eyaletler Florida, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Arizona olarak görünüyor. Bu eyaletlerinde başarılı olan adayların seçimi kazanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. İşte o 'salıncak eyaletler'de son durum:

FLORIDA

Belki de en kritik eyaletler arasında sayılan Florida'da ABD Başkanı Trump kazandı.

29 delegenin bulunduğu Florida eyaletinde oyların yüzde 96'sı sayıldı. Donald Trump oyların %51,2'ünü alırken, Joe Biden %47,8'ini aldı.

KUZEY CAROLINA

15 delegenin bulunduğu ve en kritik eyaletler arasında sayılan bir diğer yer olan Kuzey Carolina'da ise Joe Biden önde götürüyordu ancak sonradan tablo değişti.

Oyların yüzde 95'inin sayıldığı eyalette Biden yüzde 48.7 alırken, Donald Trump yüzde 50.1'e yükseldi.

16044142770727-001.jpg

PENNYSYLVANIA

20 delegenin bulunduğu Pennsylvania'da oyların yüzde 74'ü sayıldı. 

Ancak son duruma göre Joe Biden yüzde 46'sı sayılan oyların yüzde 43'ünü alırken, Trump yüzde 55.7'ye yükseldi.

Trump bu eyalette büyük farkla kazandığını ilan etse de Pennsylvania Valisi henüz sayılmayan 1 milyon oy olduğunu ve hiçbir şeyin kesinleşmediğini söyledi.

MICHIGAN

16 delegeli Michigan'da henüz oyların yüzde 73'ü sayıldı.

Ancak son duruma göre Trump yüzde 52.3 ile önde görünüyor. Joe Biden'ın oy oranı ise yüzde 46.

WISCONSIN

10 seçici delege oyunun bulunduğu Wisconsin eyaletinde oyların yüzde 83'ü sayıldı. Bu duruma göre Trump yüzde 50.9, Biden ise 47.3 aldı.

ARIZONA

11 seçici delegenin bulunduğu Arizona'da Joe Biden kazandı.

Oyların yüzde 82'sinin sayıldığı eyalette Joe Biden 51.8, Trump ise 46.8 oranında oy almış görünüyor.

2020-11-04-124155.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN