ABD'deki karışıklıklar Çin'i sevindirdi

ABD'deki karışıklıklar Çin'i sevindirdi

ABD’de Kongre Binası'nın basılmasıyla tırmanışa geçen karışıklıkların devam ettiği bir dönemde, Çin Devlet Başkan Şi Jinping'den alışılmadık iyimser açıklamalar geldi. Zaman ve koşulların Çin için uygun olduğunu belirten Şi, ülkenin uzun vadede kazançlı çıkacağını savundu.

Son zamanlarda kötümser açıklamalar yapan Çin Devlet Başkanı Jinping, Çin'in geleceğiyle ilgili 'umutlu' olduğunu söyledi. Zamanlaması manidar bir açıklama yapan Şi, “Dünya bu yüzyılda görülmemiş derin bir değişime doğru yol alıyor ama zaman ve koşullar bizim için uygun.” ifadelerine yer verdi.

Çinli lider, bölgesel yöneticiler ve bakanlar düzeyinde katıldığı toplantıda fırsatların zorluklardan ağır basmaya başladığını gördüğünü söylerken son aylardaki kötümser uyarılarının tonunu değiştirmiş gözüktü.

Bloomberg'in haberine göre, Çin’in geleceğiyle ilgili alışılagelmemiş üst perdeden bir açıklama yapan Şi, ABD’de yerel karışıklıklar devam ederken zamanın ve koşulların Çin’in yanında olduğunu belirtti.

Toplantıda Donald Trump’ın “Önce Amerika” politikalarının yarattığı zorluklardan bahseden Şi, Çin’in uzun vadede kazanacağına güveninin tam olduğunu söyledi.

“Dünya bu yüzyılda görülmemiş derin bir değişime doğru yol alıyor ama zaman ve koşullar bizim için uygun.” diyen Şi, Komünist Parti Okulu’nda yaptığı bir konuşmada ise kararlılığın ve güvenin buradan kaynaklandığını belirtti.

Şi, 2020 yılında yaptığı benzer bir konuşmada daha önce görülmemiş risklere ve zorluklara vurgu yaparak Çin’in ABD ile olan karşılıklı ilişkilerinin tarihi kötü seviyelere geldiğini vurgulamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN