ABD'den Hindistan'a S-400 uyarısı: Ortaklarımıza yaptırım gelebilir

ABD'den Hindistan'a S-400 uyarısı: Ortaklarımıza yaptırım gelebilir

Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye tepkisini sık sık dile getiren ABD yönetimi, Hindistan'ı da olası yaptırımlar konusunda uyardı. ABD Savunma Bakanı Austin, "Ortaklarımızın yaptırımlara neden olabilecek ekipman tedarikinden kaçınması gerekir" dedi.

ABD Savunma Bakanı Austin ile Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singt, Hindistan'ın başkenti Yeni Dehli'de bir araya geldi.

RUSYA'DAN HİNDİSTAN'A UYARI

"Tüm müttefiklerimizi Rus ekipmanlarından uzak durmaya çağırıyoruz" diyen Austin, olası yaptırımları hatırlatarak "Ortaklarımızın yaptırımlara neden olabilecek ekipman tedarikinden kaçınması gerekir" uyarısında bulundu. 

Hindistan'ın sistemi satın almakla ilgilendiğinin farkında olduklarını belirten Austin "Henüz S-400 sistemi edinmediler, bu nedenle yaptırımların masada olması için bir neden yok" ifadesini kullandı

"GİDEREK DAHA ÖNEMLİ BİR ORTAK OLDU"

Austin, Hindistan'ın hızla değişen uluslararası dinamiklerde giderek daha önemli bir ortak olduğunu da kaydetti. 

Austin ve Singh, iki ülke arasındaki savunma iş birliği, istihbarat paylaşımı ve lojistik konularında anlaştıklarını belirtti. 

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN