ABD'den Osman Kavala çağrısı: AİHM kararlarına uyun, ısrar ediyoruz

ABD'den Osman Kavala çağrısı: AİHM kararlarına uyun, ısrar ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3,5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yine çağrı yaptı. Türkiye'ye AİHM'in verdiği karara uyması, iç hukuku ve uluslararası hukukun yüklediği sorumluluk dahilinde davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm bulunması konusunda ısrar ediyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'yı çağrısını yineledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price imzalı çağrıda, Kavala'ya yöneltilen suçlamalar, Kavala'nın devam eden tutukluluğu, davasının görülmesindeki gecikmeler ve hakkındaki davaların birleştirilmesinin hukukun üstünlüğü ile demokrasiye zarar verdiği vurgulandı.

"ADİL VE ŞEFFAF BİR SÜREÇ İSTİYORUZ"

Açıklamada "Türkiye'ye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karara uyması, iç hukuku ve uluslararası hukukun yüklediği sorumluluk dahilinde davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm bulunması konusunda ısrar ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"BARKEY SUÇLAMALARI DA DAYANAKSIZ"

Aynı zamanda ABD vatandaşı akademisyen Henri Barkey hakkındaki suçlamaların da 'dayanaksız' olduğu vurgulanarak Barkey, hakkındaki davanın da hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN