AİHM: Terkoğlu ve Pehlivan'ın tutukma sürecinde hak ihlali yapıldı

AİHM: Terkoğlu ve Pehlivan'ın tutukma sürecinde hak ihlali yapıldı

AİHM, Odatv yöneticileri Terkoğlu ile Pehlivan'nın tutuklama sürecinde hak ihlali yapıldığına hükmederek, Adalet Bakanlığı'nın tazminat ödemesine karar verdi.

MİT şehidinin görüntüleri yayımladıkları gerekçesiyle tutuklanan Odatv yöneticileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun yargılandıkları davaya ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru sonuçlandı.

AİHM, Adalet Bakanlığı'nın tutuklama sürecine ilişkin 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki deklerasyonunu 9 Nisan'daki kararla kabul etti. Bu kararla bakanlık Odatv yönetici Barış Terkoğlu işle Barış Pehlivan'a belirlediği bir miktarda tazminat ödemeyi kabul etmiş oldu.

Sözcü'nün haberine göre, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen tazminat ücretinin Pehlivan ve Terkoğlu'na ödenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN