AK Partili vekilden İçişleri'ne 'Kürtçe' tepkisi

AK Partili vekilden İçişleri'ne 'Kürtçe' tepkisi

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulamasında Kürtçe hariç 6 dile yer vermesine tepki gösterdi: Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İçişleri Bakanlığı'nın Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasında Kürtçe'ye yer vermemesine tepki gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İçişleri Bakanlığı'nın Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasında Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vereceğini açıklamasının ardından, Kürtçe’nin olmaması kamuoyunda tartışma başlattı.

AK Parti milletvekili Orhan Atalay da durumu eleştirirken, en kısa sürede Kürtçe'nin de dil seçenekleri arasına eklenmesini temenni etti. 

Atalay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 "Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır."

DAVUTOĞLU: AĞITLAR KÜRTÇE DE YÜKSELİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kişisel sosyal medya hesapları üzerinden uygulamada Kürtçe seçeneğinin olmamasını eleştirmişti.

Davutoğlu, paylaşımında “Bu topraklarda şiddete karşı feryatlar ve ağıtlar Kürtçe de yükselir!” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN