Diyarbakır'daki Kürtçe Erdoğan pankartı tartışmalara neden oldu

Diyarbakır'daki Kürtçe Erdoğan pankartı tartışmalara neden oldu

ABD'de "Stop Erdoğan" ilanının ardından diğer partili belediyelerde İngilizce olarak yer alan "Love Erdoğan" pankartı Diyarbakır'da Kürtçe olarak asıldı. Bunun üzerine başlayan tartışmalarda KADES uygulamasına Kürtçe dil seçeneğinin eklenmemesi hatırlatıldı.

ABD'nin New York kentindeki reklam panosunda yer alan "Stop Erdoğan" ilanının ardından AK Partili belediyeler LED ekranlara "Love Erdoğan" görseli yansıtmıştı. Akıma Anadolu ve İstanbul'dan birçok belediye katıldı. 

Akım kapsamında UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır Kalesi'nin Keçi Burcu'na, Kürtçe "Em ji Erdoğan hez dikin" yazılı ve "Biz Erdoğan'ı seviyoruz" anlamına gelen pankart asıldı. Diğer belediyelerde İngilizce olarak yer alan pankartın Diyarbakır'da Kürtçe olarak asılması sosyal medyada dikkat çekti. 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kadına şiddetle mücadele için geliştirdiği "Kadın Destek Uygulaması"nın (KADES) Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil desteğinin açıklanmasının ardından Diyarbakır'da "Em ji Erdoğan hez dikin" yazılı pankart asılması tartışmalara neden oldu.

KADES'te Kürtçe dil desteğinin olmaması sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Sosyal medyada "Anadili Kürtçe olan kadınların şiddet gördüklerinde polisi arayıp Kürtçe konuşmaları yasak. Ama Kürtçe Erdoğan propagandası yapmak serbest" yorumları yapıldı.

Öte yandan pankart, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından "Diyarbekir'den fetih ruhuyla" notu ile sosyal medya hesabından paylaşıldı.

ev6pyg7xyawvh4e.jpg

Sosyal medyadaki paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN