Akaryakıta sessiz sedasız zam yapmışlar

Akaryakıta sessiz sedasız zam yapmışlar

TÜPRAŞ çıkış fiyatları değişmemesine rağmen bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin bir-iki kuruşluk zam yaptığı ortaya çıktı. Yapılan gizli zam cuma gecesi pompa fiyatlarına yansıdı.

Türkiye’nin önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, cuma gece yarısı benzin ve motorine, bir-iki kuruşluk gizli zam yaptı. Yapılan zamların diğer dağıtım şirketlerinin de uygulaması bekleniyor.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),akaryakıt fiyatlarını anlık takip ediyor. Kurum’un, bu nedenle yaklaşımı önem taşıyor.

Benzin ve motorin fiyatları, en son Kasım ayında artmıştı. 25 Kasım’da benzine 37 kuruş, ertesi gün de motorine 28 kuruş zam yapıldı. Motorinde, 5 kuruşluk zam gereksinimi de “eşel mobil” sistemi işletilerek, ÖTV’den karşılandı. 

ZAM POMPAYA YANSIDI

Türkiye’nin pazar payı açısından önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı benzin ve motorin fiyatlarında birkaç kuruşluk artış yaptı. Bu zam, kamuoyu ile paylaşılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN