Akfa Holding ve A101 marketler zinciri operasyonunda şüphelilerin ifadesi alınmaya başladı

Akfa Holding ve A101 marketler zinciri operasyonunda şüphelilerin ifadesi alınmaya başladı

İstanbul'da FETÖ terör örgütüne maddi destek sağladığı iddiasıyla AKFA Holding, holdinge bağlı 44 şirket ile A101 market zinciri sahibi ve ortaklarının da aralarında bulunduğu 120 şüpheliden 98'i yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmaya başlandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) maddi destek sağladıkları iddiasıyla AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile A101 market zincirinin sahibi, ortakları ve çalışanlarına yönelik 17 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 120 şüpheliden 98'i yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İFADELERİ ALINMAYA BAŞLADI

Gözaltına alınanlar arasında AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, eşi Yeliz Aktaş, A101 marketler zinciri Yeni Mağazacılık A.Ş'nin sahibi Turgut Aydın ve İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ve İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın da aralarında bulunduğu 98 şüphelinin ifadelerinin alınma işlemlerine geçildiği öğrenildi.

ARANAN 22 ŞÜPHELİNİN 7'SİNİN YURT DIŞINDA OLDUĞU BELİRLENDİ

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve henüz yalanamayan 22 şüphelilerden 7'sinin yurt dışında oldukları tespit edildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN