AKİŞ ve SAF GYO’dan gayrimenkulde güç birliği

AKİŞ ve SAF GYO’dan gayrimenkulde güç birliği

Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş GYO, gayrimenkul yatırım ortaklıklarından SAF GYO ile birleşti. Birleşmeyle, iki şirket faaliyetlerine Akiş GYO çatısı altında devam edecek.

 Birleşmeden önce SAF  GYO bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş  Merkezi, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin de sahibi olan Akiş GYO çatısı altına girdi. Akiş GYO’nun birleşme sonrası özkaynak değeri 2.5 milyar liraya, toplam varlıkları 4 milyar liraya ve yıllık kira geliri 320 milyon liraya yükselecek. Akiş GYO bu birleşmeyle Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarından birisi oldu.

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, SAF GYO’yu bünyelerine katarak yollarına daha güçlü şekilde devam ettiklerini belirtti. İki kurumun kaynaklarının birleşmesinin ekonomik, operasyonel ve rekabet gücü açısından önemli avantaj sunacağını aktaran Gökşin Durusoy, birleşme sonrasında doğan daha büyük şirketin rekabet avantajı sağlayacağını vurguladı.

Durusoy, “Şirketin bilanço büyüklüğü düşünüldüğünde potansiyel proje kapsamı genişleyecek, proje geliştirme gücü artacaktır. Birleşme ile Akiş GYO önemli bir kira gelirine sahip olacak. Şirket, önemli temettü dağıtma potansiyeline kavuşacak” dedi. 420 milyon lira yatırımla yükselen cadde projelerinin 2018 yılında tamamlanacağını belirten Durusoy projeler hakkında şu bilgileri verdi: ”Ağırlıklı olarak perakende üniteler içeren cadde projelerimiz, sektörün ihtiyaçlarına göre modern biçimde tasarlanarak Bağdat Caddesi’nin prestijine katkıda bulunacak. Cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Suadiye’de Beymen için dünya standartlarındaki mimari yaklaşımımızla gerçekleştirdiğimiz özel mağaza eylül ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak.” Beykoz bölgesinde de yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini ifade eden Gökşin Durusoy, 2018 yılında 40 bin metrekare alan üzerinde 150 milyon liralık yatırımla konut ve ticari alanların bulunduğu projeye başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN