Akrep dizisi oyuncuları kimler? İşte konusu ve karakterleri

Akrep dizisi oyuncuları kimler? İşte konusu ve karakterleri

Star TV’nin yeni dizisi Akrep; oyuncu kadrosu, karakterleri ve konusu bakımından tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Akrep dizisi oyuncuları arasında Demet Akbağ, Bekir Aksoy, ve Evrim Alasya gibi isimler yer alıyor.

Hem düşmanını zehirleyen hem de kendisini sokabilen ‘Akrep’in hikâyesini konu edinen dizinin yapımcılığını İrfan Şahin, yönetmenliğini ise Gökçen Usta üstleniyor. Akrep’in konusu ise lanetin, anneliğin, ihanetin ve aşkın savaşıyla dolu bir dövüşü, seyirciyi alışılagelmişin dışında bir hikâyenin içine sürüklüyor.

AKREP DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Düşmanını zehirlemesinin yanı sıra kendisini de sokmayı başaran, ‘Akrep’, geçmişin aynasından bugünün savaşıyla karşı karşıya kalan iki kadının hikâyesini ele alıyor. Lanetin, ihanetin, anneliğin ve aşkın savaşıyla dolu bir ‘Akrep’ dövüşü, seyirciyi alışılagelmişin dışında bir hikâyenin içine sokuyor.

AKREP DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Başrollerinde Demet Akbağ, Bekir Aksoy, Evrim Alasya ve Yusuf Çim’in yer aldığı Akrep dizisinde Aslı Melisa Uzun, Taha Baran Özbek, Beril Pozam, Müge Su Şahin, Esila Umut, Demet Gül ve Ahsen Türkyılmaz gibi isimler de yer alıyor.

1441 Production adına İrfan Şahin’in yapımcılığını üstlendiği Akrep dizisinde Gökçen Usta, yönetmen koltuğunda otururken, senaryosunu ise Erkan Birgören yazıyor.

Yusuf Çim – Aras

Demet Akbağ – Perihan

Evrim Alasya – Ferda

Bekir Aksoy – Fikret

Esila Umut – İpek

Müge Su Şahin – Merve

Pelin Uluksar

Taha Baran Özbek

akrep-dizisi-oyunculari-kimler-iste-konusu-ve-karakterleriiii.jpg

DEMEK AKBAĞ KİMDİR?

23 Aralık 1959 yılında Oktay ve Benan İybar çiftinin ilk çocuğu olarak Denizli'de doğan Demet Akbağ’ın dedesi Kemal İybar o dönemlerde Denizli Barosu kurucusu ve ceza reisi olmasından dolayı Denizli'de yaşamaktaydı. Babası, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı olan Demet Akbağ’ın, Sedef ve Kemal isminde iki kardeşi vardır. 

13 yaşındayken anne ve babası ayrılan Demet Akbağ, 1972 yılında anne ve anneannesiyle beraber İstanbul'a taşındı. Erenköy Kız Lisesinde lise eğitimini tamamlayan Demet Akbağ, lisenin ardından 1982 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarına girdi; okulu 4 senede bitirdi.

Sonrasında Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa başlayan Demet Akbağ, 1980'li senelerde Kent Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Ortaoyuncular ve Dormen Tiyatrosu gibi tiyatro topluluklarında profesyonel olarak çalıştı.

1987 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ‘Yılın Televizyon Yıldızı’ seçilen Demet Akbağ, 1993 yılında Tersine Dünya adındaki filmdeki rolüyle Altın Portakal Film Festivali'nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu.

1995’te Yılmaz Erdoğan’la beraber Bir Demet Tiyatro adındaki televizyon dizisinde ekran karşısına çıkan Demet Akbağ, bu yapımla birlikte 7 yıl boyunca başarılı bir performans sergileyerek, geniş kitleler tarafından tanındı. Televizyon dizisinin yanında 4 sene boyunca Beşiktaş'ta bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara adındaki oyunda rol akdı ve bu 2 projenin ardından Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kuruldu. 

BKM yapımı olan Bana Bir Şeyhler Oluyor, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? ve Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunları ile Ölümsüz Aşk dizisinde rol alan Demet Akbağ, Vizontele, Vizontele Tuuba, Neredesin Firuze, Organize İşler ve O... Çocukları sinema filmlerinde başrol oynadı. 

Demet Akbağ, Vizontele filmiyle birlikte Altın Portakal; Neredesin Firuze ile Sadri Alışık ve SİYAD ödüllerine layık görüldü.

2011’den itibaren ATV ekranlarında yayınlanan İstanbul'un Altınları adındaki dizide başrol oynayan Demet Akbağ, Benzemez Kimse Sana adındaki taklit yarışmasında Erol Evgin ve Seyfi Dursunoğlu ile beraber jüri üyeliği yaptı. 

2013 yılı itibarıyla Show TV ekranlarında yayınlanan Sevdaluk adındaki dizide Adalet karakterine, 2015’te ‘Niyazi Gül Dörtnala’ filminde Sultan Şahmerdan karakterine hayat veren Demet Akbağ, 2016’da da yine Show TV'de yaz sezonuna özel ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ adındaki şaka programını sundu. 

21 yaşındayken yaptığı ilk evliliği 4 sene süren Demet Akbağ'ın Bodrumlu mimar Saim Arpat’la 1986 yılında yaptığı ikinci evlilik de yalnızca sekiz ay sürdü.

Üçüncü evliliğini 35 yaşındayken Zafer Çika’yla yapan Demet Akbağ, bu evlilikten 2000 yılında Ali ismindeki oğlunu dünyaya getirdi.

akrep-dizisi-oyunculari-kimler-iste-konusu-ve-karakterleriii.jpg

EVRİM ALASKA KİMDİR?

2 Ağustos 1979’da İzmir'de doğan Evrim Alasya, Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun oldu. Oyunculuğa ilk başta 1999’da Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda başlayan Evrim Alasya, birçok farklı projede alırken, asıl çıkışını Muhteşem Yüzyıl dizisiyle yaptı.

Evrim Alasya, en son Kırmızı Oda’da Meliha karakteriyle büyük beğeni topladı.

akrep-dizisi-oyunculari-kimler-iste-konusu-ve-karakterlerii.jpg

BEKİR AKSOY KİMDİR?

18 Mart 1969’da Ankara'da doğan Bekir Aksoy, 1992’de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarını bitirdi. 19-20 yaşlarında konservatuvarın ilk senelerinde Devlet Tiyatrosu'nda Cüneyt Gökçer’le birlikte ‘Damdaki Kemancı’ oyununda küçük bir rol oynayan Bekir Aksoy, ardından Haluk Kurtoğlu’yla ‘Tohum ve Toprak’ta yine küçük bir rol aldı. 

Kenan Işık'ın yönetiminde yine ufak bir rolde oynamasının ardından Devlet Tiyatrosu'nda sahne tozunu yutan Bekir Aksoy, 2 yıl Dormen Tiyatrosu, 2 sezon Gülriz Sururi ve ardından da 6 yıl Kent Oyuncuları'nda oynadı. Kenterler'de Müşfik Kenter'le birlikte oynadığı ‘Helen Helen’ isminde iki kişilik oyunun ardından, ‘Uşak Ne Gördü?’, ‘Yolun Yarısı’, ‘Ver Elini Broadway’, ‘Sokak Kızı İrma’ ve ‘Çok Uzak Fazla Yakın’ gibi oyunlar bazılarıdır.

Bekir Aksoy, ‘Doktor’ dizisinde Suat karaktere hayat vermişti.

akrep-dizisi-oyunculari-kimler-iste-konusu-ve-karakterleriiiiiiiiiii.jpg

YUSUF ÇİM KİMDİR?

26 Eylül 1991 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğan ve aslen Giresun Alucralı olan Yusuf Çim, Beyoğlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojisi’nden mezun oldu. Akademi 35.5 Sanat Evinde oyunculuk eğitimi alan Yusuf Çim, 2009’da modellik yaparak oyunculuğa başladı. 

2011 yılında katıldığı bir modellik yarışmasından ikincilik kazanarak adını duyuran Yusuf Çim, Leo Medya Yapım şirketi ile anlaştı. Tayfun Güneyer tarafından yazılan ve yönettiği, 2014’te Show TV'de yayınlanan Ezra ismindeki dizideki ‘Başkomiser Tek Tabanca Mustafa’ karakteriyle ekran karşısına çıkan Yusuf Çim, Gold Yapım'ın 2015’te Star Tv'de yayınladığı olan başrolünü Demet Özdemir ile paylaştığı Çilek Kokusu adlı dizide ‘Burak Mazharoğlu’ karakterine hayat verdi. 

Yusuf Çim, Gold Yapım'ın 2016’da yayınladığı Hanım Köylü adlı dizide Gülsim İlhan Ali ile birlikte başrol oynadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN