Akşener'den Erdoğan'a 'emekli amiral' uyarısı: Küçük ortağınızın gazına gelmeyin

Akşener'den Erdoğan'a 'emekli amiral' uyarısı: Küçük ortağınızın gazına gelmeyin

İYİ Parti lideri Akşener, emekli amiraller ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. 'Sayın Erdoğan'ı uyarıyorum' ifadesini kullanan Akşener "Bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye çalışmayın. Yargıtay'ın açıklaması son derece yanlış" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı.

Emekli amirallerin imzaladığı ortak bildiriye bir kez daha değinen Akşener, yaşanan gözaltılara da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyaran Akşener, şunları kaydetti: "Sayın Erdoğan size de sesleniyorum. Bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye çalışmayın. Yargıtay'ın açıklaması son derece yanlış. 'Bu insanları gündem değiştireceğim' diye uzun uzun mahkemelerde, sonra başka türlü bir eyleme geçmeniz çok yanlış olur."

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Aradan bir hafta geçtikten sonra bu bildiri yayınlandı. Ne oldu bu iktidara can suyu oldu. Ekonomik sıkıntılar vb. unutuldu. Ben 28 Şubat’ta en sert tepkiyi koyan kişilerden biriyim. Bu tepkim nedeniyle 10 gün telefonum çalmadı. 28 Şubat davasında ifadeye çağrıldım.

Şikayetçi misin dediler şikayetçiyim diyemedim yaşlanmışlar güçten düşmüşler acıdım şikayetçi olmadım. Ben zamanında onlar en güçlü zamanlarında gereken en sert tepkiyi vermiştim onlara.

"İLK DEFA AK PARTİ YANLILARININ DA..."

Bugün de diyorum ki 'Bu iktidara can suyu olmuştur. Bu bildiri yanlıştır. Bildirinin saati yanlıştır.' Ben bu konuyu çok da ciddiye almamamız gerektiğini ifade ederek bu bildiri için zevzeklik dedim. Zevzeklik, gevezelik demektir. İlk defa AK Parti yanlılarının da AK Parti karşıtlarının da tepki gösterdiği bir kişi oldum.

AK Parti ile mücadelenin gereği demokratik olarak siyasi zeminde sürdürülmeli. Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin bu görüş bana uygun değil. Ben bu tutuma karşıyım. Gündem değiştireceğim diye bu insanları uzun uzun gözaltında tutmak. Başka bir eyleme geçmekte yanlış olur. Emekli amirallerin darbe yapacak hali yok.

"YARGITAY'IN AÇIKLAMASI SON DERECE YANLIŞ"

Bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye çalışmayın. Yargıtay'ın açıklaması da son derece yanlış. Bu insanların, ortaya koydukları, darbeyle alakasının olmadığını da altını çize çize söyledikleri, bunun neticesinde bu insanları gündem değiştireceğim diye uzun uzun mahkemelerde, gözaltılardan sonra başka türlü bir eyleme geçmeniz çok yanlış olur. Başkalarının gazına gelmeyin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN