Almanya'dan tüm Türkiye'ye seyahat uyarısı

Almanya'dan tüm Türkiye'ye seyahat uyarısı

Almanya Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için getirdiği koronavirüs seyahat uyarısı muafiyetini 9 Kasım'dan itibaren kaldırıyor. Böylece Berlin hükümeti tüm Türkiye'ye seyahat uyarısı uygulamış olacak.

Almanya'nın turizm sezonunda Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya'ya getirdiği seyahat uyarısı muafiyeti 9 Kasım'dan itibaren sonlandırılıyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle riskli ülkeler arasında görülen Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında güncelleme yaptı. Buna göre seyahat uyarısından muaf tutulan Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya da 9 Kasım'dan itibaren seyahat uyarısı kapsamında yer alacak.

TATİL YERLERİ LİSTEDEN ÇIKARTILMIŞTI

DW'nin haberine göre yaz turizm sezonunda Türkiye'nin seyahat uyarısı yapılan ülkeler listesinden çıkarılması için Ankara ile Berlin arasında yoğun görüşme trafiği yaşanmış, Türk hükümeti Almanya'ya güçlü baskı uygulamıştı. Ankara'nın koronavirüsle mücadelede kapsamlı bir turizm ve hijyen konsepti sunmasının ardından Berlin, turizmin yoğun olduğu Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya illerini seyahat uyarısının dışında bırakmıştı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

27 Ekim'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; Türkiye'de 2209 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 76 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 950'ye, toplam hasta sayısı ise 366 bin 208'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN