Almanya'ya iltica eden 43 ismi CHP'li Veli Ağbaba açıkladı

Almanya'ya iltica eden 43 ismi CHP'li Veli Ağbaba açıkladı

Veli Ağbaba Twitter hesabından videolu bir paylaşımla, hizmet pasaportuyla Almanya'ya iltica eden 43 kişinin isim listesini paylaştı. Konuya yönelik kamuoyundan isim listesinin gizlendiğini öne süren Ağbaba "Belediye meclis üyelerimiz 'Bu insanlar kimlerdir' diye soruyor. Yeşilyurt Belediyesi 'Bilmiyoruz, biz de merak ediyoruz' diyor. Onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi, Almanya'ya hizmet pasaportuyla  ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek’ eğitimi adı altında 45 kişi göndermiş, gönderilen kişilerden sadece 2'si geri dönerken, 43'ü Almanya'da iltica etmişti. İçişleri Bakanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyesinde hizmet pasaportu konusunda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşma kapsamında, ilgili vali yardımcısı, nüfus ve vatandaşlık il müdürü ile 2 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılmıştı. Almanya'ya gönderilen 45 kişinin kimlikleri ise merak konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba o kişilerin isim listesini doğum tarihleriyle birlikte, kişilerin soyadlarını ve kimlik numaralarını gizli tutarak Twitter'dan videolu bir mesaj ile paylaştı.

liste.jpg 

"BİRÇOK AK PARTİ BELEDİYESİ ELİYLE İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR"

CHP'li vekil, Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün dönmemesi ve isimlerin kamuoyuyla paylaşılmaması konusuna şu sözlerle tepki gösterdi:

"Belediye meclis üyelerimiz 'Bu insanlar kimlerdir' diye soruyor. Yeşilyurt Belediyesi 'Bilmiyoruz, biz de merak ediyoruz' diyor. Onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Birçoğu 30 yaşın altında insanlar ve önemli bir skandala imza atılmış durumda. Yeşilyurt Belediyesi'nin elinde olduğu halde, valiliğin elinde olduğu halde bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Bu bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. 45 kişi gitmiş, 2 kişi gelmiş, 43 kişi Almanya'ya iltica etmiş durumda. Anlaşılıyor ki bunu yapan sadece Yeşilyurt Belediyesi değil. Birçok AK Parti belediyesi eliyle insan kaçakçılığı yapılıyor.'' 

"ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK BİR YÖNTEMLE İNSAN KAÇIRILIYOR"

Benzer projeler adı altında Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan Belediyesi aracılığıyla yurt dışına insan götürüldüğü ve geri dönmedikleri konusuna da gönderme yapan Ağbaba, ''Açık bir suç var, insan kaçakçılığı var. AKP'nin bu icadı daha önce dünyada Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ülkelere de örnek olacaktır. Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor."  ifadelerini kullandı.

"İÇİŞLERİ BAKANI'NI DA GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

Devlet eliyle insan kaçakçılığı yapıldığını savunan Ağbaba, olayın FETÖ ile bir bağlantısının olup olmadığının da araştırılmasını talep etti ve konuya yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şöyle seslendi:

"Her konuda beyanat veren Süleyman Soylu bununla ilgili tek bir cümle söylemiş değil. İçişleri Bakanı'nı da görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız." 

AK Parti'li belediyelerin de konuya karşı olan suskunluğuna, "AKP'li belediyeler insan kaçakçılığı acentalarına dönüşmüş. Hepsi dut yemiş bülbül gibi susuyor. Kamuoyu tüm gerçeği öğrenecek! AKP'li belediyelerde yaşanan bu skandalların belgesi, bilgisi var. İsimleri, aracı dernek ve firmaları araştırıyoruz. İstedikleri kadar üç maymunu oynasınlar. Biz bu skandalın peşini bırakmayacağız!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN