'Alo fetva" hattına ilginç korona soruları geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca vatandaşların sorularını cevaplamak üzere kurulan ve 'Alo Fetva' hattı olarak da bilinen 'Alo 190 Dini Danışma" hattına ilginç sorular geliyor. Antalya İl Müftüsü Osman Artan, koronavirüsle alakalı gelen soruları anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vatandaşların dini sorularına yanıt verebilmek için kurulan 'Alo 190 Dini Danışma' hattına ilginç sorular geliyor. Antalya İl Müftülüğü bünyesinde çalışan personeller, telefonun ucundaki vatandaşların dini sorularına yanıt vermeye çalışırken Antalya Müftüsü Osman Artan, gelen ilginç soruları anlattı. 'Koronavirüsten kurtulmanın, bulaşmaması için dua var mı?" gibi soruların geldiğini anlatan Artan, eşler arasındaki problemlerden dolayı da sorular geldiğini belirtti. 


Müftü Artan, aile büyüklerini ziyarette tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Anne ve baba gibi büyükleri ziyarette tedbir alarak vecibeler yerine getirilmeli. Anne ve babalarımızın üzerimizdeki haklarına dikkat edilmesi lazım. Koronavirüse inanmayan ya da maske takmamakta ısrar edenler var. Maske, mesafe ve hijyen bu hastalığın kontrol altına alınmasında önemli. Bu soruyu yöneltenlere başkasına bizim yüzümüzden bulaşacak hastalığın vebalini hatırlatıyoruz. 'Virüsün bulaşmaması için dua var mı?' diye soranlar oldu. Koronavirüsten kurtulmanın hastalığa yakalanmamanın duası diye bir dua söz konusu değil. Hastalık ve belalara karşı her zaman dua edilebilir" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler