Amerika seçimleri ne zaman? ABD başkanı kim olacak? İşte Trump ve Biden’ın anket sonuçları

Amerika seçimleri ne zaman? ABD başkanı kim olacak? İşte Trump ve Biden’ın anket sonuçları

ABD seçimleri için artık saatler kaldı. Kovid-19 salgınından dolayı posta yoluyla oy verme işleminin tamamlandığı ABD’de kongre ve başkanlık seçimleri yapılacak. Trump ve Biden arasındaki yarışta anket sonuçları ise büyük önem arz ediyor.

Cumhuriyetçi mevcut başkan Trump ile Demokratların adayı Biden arasında geçen kıyasıya geçen yarışta, yeni ABD Başkanı belli olacak. Trump, rakibi Biden’ı ekonomiyi bilmemekle suçladı. Eski başkan yardımcısı ise bir önceki ABD Başkanı Obama ile birlikte bir etkinliğe katıldı. 

ABD SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD’de Demokrat Parti adayı Joe Biden ile mevcut başkan Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasında geçen başkanlık seçimi için artık saatler kaldı. ABD'de kongre ve başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Aynı gün, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı için de oy kullanılmış olacak.

Amerika’nın 4 sene başkanlığını yapacak ismin belli olacağı seçimlerde sonuçlar, Türkiye saatiyle 3 Kasım Salı'yı 4 Kasım Çarşamba'ya bağlayan gece açıklanmış olacak. Fakat yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sebebiyle seçimlerde posta yoluyla oy kullanma imkânı da olduğundan dolayı seçim sonuçlarının açıklanması uzayabilir

ABD SEÇİMLERİNDE ANKETLERDE KİM ÖNDE?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine saatler kala, ulusal çaptaki anketlerde Demokrat Parti başkan adayı ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, rakibi mevcut Başkan Cumhuriyetçi Donald Donald Trump'ın 7,9 puan önünde olduğu belirtiliyor.

BİDEN VE TRUMP’IN SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Seçimlere 3 gün kalan kritik eyaletlerden Pennsylvania'da 4 miting birden düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için yoğun bir trafik içerisinde

Demokrat Parti adayı Joe Biden da Michigan'da sevenleriyle bir araya geldi.

3 Kasım 2020’de yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayımın sürdüğü ABD’nin en kritik eyaletlerinden olan Pennsylvania'da 4 farklı kentte seçim mitingini düzenleyen Trump, ilk başta Newtown’da taraftarlarıyla buluştu.

amerika-secimleri-ne-zaman-abd-baskani-kim-olacak-iste-trump-ve-bidenin-anket-sonuclari.jpg

Genellikle Demokrat Parti adayı Joe Biden'a yüklenen Donald Trump, Biden'ın ekonomi politikalarının milyonlarca kişinin işten çıkarılmasına sebep olacağını iddia etti.

Kendisinin ekonomi ve Kovid-19 salgınıyla mücadele çok başarılı olduğunu öne süren Başkan Trump, seçmenlerden ABD yönetimi için kendisine 4 sene daha şans verilmesini talep etti.

Bir sonraki durağında ise Reading'da mitinge katılan Trump, ardından Montoursville ve Butler’daki seçim mitinglerinde destekçilerine seslendi.

Başkan Trump, pazar günü ise Iowa, Michigan, Georgia, Kuzey Carolina ve Florida’da 5 ayrı seçim mitingi düzenledi.

amerika-secimleri-ne-zaman-abd-baskani-kim-olacak-iste-trump-ve-bidenin-anket-sonuclarii.jpg

OBAMA VE BİDEN’DAN MİCHİDAN’DA ORTAK PROGRAM

Öte yandan anketlerde Trump'ın önünde olduğu paylaşılan Demokrat aday Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama ile beraber bir diğer kritik eyalet olan Michigan'da ortak etkinlik düzenledi.

Pennsylvania'da seçim çalışmalarına devam eden Joe Biden'ın 3 Kasım 2020’de kendi memleketi olan Delaware'de olacağı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN