Amerikalı kadın aktivistler Donald Trump'a savaş açtı

Amerikalı kadın aktivistler Donald Trump'a savaş açtı

Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, Demokratların Başkan adayı Hillary Clinton için sarfettiği sözlere tepkiler büyüyor. Trump, Clinton için ''Kadın olmaktan başka espirisi yok'' sözleri üzerine aktivist kadınlar kendisine savaş açtı.

Amerika'da 8 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday olmak için yarışan Donald Trump, ön seçimlerde son viraja girilirken Hillary Clinton için sarfettiği cinsiyetçi sözler ülkede kadın hakları savunucularının sert tepkisine neden oldu.

KUZEYİN FATİHİ

New York gibi eğitim düzeyi en yüksek kuzey bölgelerinde kazandığı seçim zaferleriyle dikkatleri üzerine çeken Trump, Hillary Clinton için sarfettiği sözler artık ön seçimlerin tamamlanmasına az bir zaman kala başına iş açtı. Trump, yaptığı açıklamada Clinton'nın politikalarının bayağı olduğunu bu vaatlerle bir erkek olarak seçime girerse en fazla alabileceği oy oranının %5 olduğunu açıklamıştı. Bu sözlerinin ardından Cumhuriyetçi kadın delegelerinin ve Amerikalı aktivistlerin sert tepkisini çekti.

AĞZINDAN BAKLAYI ÇIKARDI

Amerikan Ulusal Kadın Hakları Komitesi Başkanı Debbie Wasserman Schultz CNN'e verdiği demeçte Trump'ın sonunda ağzındaki baklayı çıkararak kadınlara ne kadar yabancı olduğunu kanıtlamıştır, açıklamasında bulundu.

KADIN HAKLARI İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Trump'ın bu açıklamaları sonrası Hllary Clinton kendisine doğrudan cevap vermek yerine başkan seçildiğinden kadın hakları için sonuna kadar savaşacağını belirterek kadının Amerikan toplumu için önemini anlatan bir konuşma yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN