Hindistan'da köprü faciasında ölü sayısı arttı

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde üzerinde 500 kişinin bulunduğu asma köprünün çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 141'e yükseldi. İngiliz sömürgesi döneminde yapılan köprünün neden çöktüğü ise henüz belirlenemedi.

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde yayalar için hizmet veren asma köprünün dün çökmesi sonucu nehre düşerek yaşamını yitirenlerin sayısı 141’e çıktı.

NDTV’nin haberine göre, nehre düşenlerden şu ana kadar 177'si kurtarıldı, olayda ölenlerin sayısı ise 141’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarına donanma ve hava kuvvetlerinden ekipler katıldı.

Yerel basına göre çöktüğü sırada köprüde yaklaşık 500 kişi bulunuyordu. Şimdiye kadar 80'den fazla kişinin kurtarıldığı bildirildi. Bir süredir bakım çalışmaları için kapalı tutulan köprü birkaç gün önce tekrar açılmıştı.

KÖPRÜ 230 METRE UZUNLUĞUNDAYDI

230 metre uzunluğundaki köprü 1800’lerde, İngiliz sömürgesi döneminde yapılmıştı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda çevredekilerin nehre düşen kişileri kurtarmaya çalıştığı görülüyor. Bir diğer videoda da bazı kişilerin köprünün sağlam kalan ağlarına tutunarak yukarı çıkmaya çalıştığı görülüyor.

BAŞBAKAN: BÜYÜK TRAJEDİ

Bölgeye komşu kentlerden de ilkyardım görevlileri gönderildi. Olay Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, memleketi olan Gujarat’a düzenlediği üç günlük gezi sırasında gerçekleşti. Modi “bu trajedi nedeniyle son derece üzgün olduğunu” söyledi. Hindistan lideri, yakınlarını kaybedenlere ve yaralananlara tazminat ödeneceğini de ekledi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

İtfaiye yetkilisi Devendrasinh Jadeja, yaptığı açıklamada, olayda, köprüdeki yüzlerce kişinin arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve kayıp kişi sayısının henüz tespit edilemediğini aktardı. Gujarat Emniyet Müdürü Ashish Bhatia ise çok sayıda kişinin kurtarıldığını ancak ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Hindistan'da çöken köprünün güvenlik sertifikası yokmuş

Dünya Haberleri