Kar diz boyunu aşacak! Hangi ile kaç cm kar yağacağı belli oldu... Tüm Türkiye beyaza bürünecek

Son dakika hava durumu haberi... Soğuk hava dalgası etkisini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Soğuk hava ile birlikte vatandaşlar 'Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar ne zaman geliyor?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, kar yağışının Şubat ayında başlayacağı duyuruldu. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise hangi ile kaç cm kar yağacağını haritalı olarak paylaştı. Kar diz boyunu aşacak. O günlere dikkat.

Yeni yılla beklenen kar yağışı bir türlü ülkemize giriş yapmamıştı. Son bir haftadır etkisini gösteren soğuk hava dalgası kar sinyallerini verdi. Dün akşam Ankara'ya ilk kar düştü. Gözler ise İstanbul'a çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni uyarılar geldi. Şubat ayında kar yağışlarının başlayacağını belirten Ökten, il il yağacak karın hesaplamasını paylaştı. Kar diz boyunu aşacak. Tüm Türkiye beyaza bürünecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

ÜNLÜ UZMAN UYARDI! KAR DİZ BOYUNU AŞACAK

Son haftalarda etkisini gösteren soğuk hava dalgası yerini yağışlara bırakıyor. Dün akşam Ankara'ya ilk kar düştü. Alınan bilgi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Milyonlarca kişi 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 'Hangi ile kaç cm kar yağacak?' sorusunu cevapladı. Harita paylaşan Ökten, vatandaşları uyardı.

HANGİ İLE KAÇ CM KAR YAĞACAK?

Ankara'ya beklenen kar yağışının gelmesinin ardından tüm gözler İstanbul'a çevrildi. Şubat ayında yağması beklenen kar yağışıyla ilgili yeni uyarılarda bulunan Kerem Ökten, 'Hangi ile kaç cm kar yağacak?' sorusunu cevapladı. Kar diz boyunu aşacak diyen Ökten, "Son güncellenen kar haritası ile Marmara bölgesinde beklenen kar örtüsü miktarı arttı. En kötü güncelleme bile Ülke geneline örtülük kar veriyor. 10 günlük beklenen toplam kar örtüsü. Değerler cm." ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından bir harita paylaşan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, il il hesapladı. Tüm Türkiye beyaza bürünecek. O tarihlere dikkat. İşte Kerem Ökten'in paylaştığı harita;

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin bugün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneybatısı, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının, bugün sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

28 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

29 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

30 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

31 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

1 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bayram ikramiyesine zam heyecanı! Emeklilerin ikramiyesine iki buçuk kattan fazla zam yolda... Harçlık almayan torun kalmayacak
Banka promosyonunda çıta yükseliyor! Orada çalışanların hesabına anında 27 bin lira yatıyor... Bayramı erkenden yaşadılar
Sağlıkta büyük yenilik! Tedavi gören öğrenciler için 81 ilde kurulacak 'hastane sınıfı' detayları belli oldu

Güncel Haberleri