Trabzonspor'a siber saldırı

Süper Lig ekipleirnden Trabzonspor'un dijital sistemine bir saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen saldırıdan kimlik, iletişim, özlük, müşteri işlem, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar da etkilendi.

Trabzonspor ve kulübe bağlı olan şirketleri siber saldırıya uğradı. Kulüp, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) saldırıyla ilgili bildirimde bulundu.

KVKK'nın açıklamış olduğu bilgilere göre; saldırı 19 Mayıs'ta gerçekleşti ve aynı gün tespit edildi. Siber saldırıdan bununla birlikte Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret A.Ş, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., Trabzonspor Telekomünikasyon Danışmanlık ve Servis Hizmetleri Ticaret A.Ş, Bordo Mavi Futbol Yatırımlar Ticaret A.Ş., Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim A.Ş. de etkilendi.

POTANSİYELİ MÜŞTERİLER DE ETKİLENDİ

Bildirimde, şifrelenen sunucularda tutulan dosyalara erişim sağlanamadığı; bu sebeple ihlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği, ihlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar, kullanıcılar, öğrenciler ve müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu ifade edildi.

Veri ihlalinde kimlik, iletişim, özlük, müşteri işlem, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar ile diğer veri kategorilerinin etkilendiği, ilgili kişilerin çağrı merkezi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabileceği duyuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri