Beşiktaş Beşiktaş’a karşı

Bülent Tuncay

Beşiktaş için hedefe kilitlendiğinde hızını kesen görünmez bir ağ mı var? Siyah-Beyazlılar (Ve Şenol Güneş) örneklerini defalarca ortaya koydukları müthiş koşularından birini daha yapıp yine o görünmez ağlara mı takılacak?

Maçtan önce bu soru bir çok kişinin aklından geçiyordu. Ancak Akhisar’ın tribünlerini Beşiktaş taraftarına tahsis etmesi ve binlerce Beşiktaşlı’nın Manisa’ya akması Beşiktaş şampiyon olmuş da formalite maçlarına çıkıyor atmosferini yaratmıştı.

Tribünlerin coşkusu ve heyecanına karşılık sahada serinkanlı ve ne yaptığını bilen bir takım vardı. Boyu kısalan sezonda ihtiyacı olan sonuca oynayan bir takım. Ama bu futbolun riski, temposu yüksek, dirençli takımlar takımlar karşısında büyük risk taşımasıydı. Beşiktaş ilk yarı boyunca düşük tempolu futboluyla oyunu soğuttu ve kontrol etti.

İsmail’in becerisi sonrası gelen Gomez golüyle istediği skoru da buldu. 30. dakikada Quaresma’nın ortasında Orhan araya girmese Olcay farkı ikiye çıkaracak, iş kopacaktı. Bu devrede pek ortalıkta görünmeyen kağıt üzerindeki evsahibi Akhisar uzatmada Rodallega ile skoru eşitleyince ikinci yarının ilk yarı gibi geçmeyeceği de ortaya çıkmış oldu.

DELGADO PENALTIYI İZLEDİ

Akhisar fiziksel gücünü ikinci yarıya saklamıştı. Beşiktaş, Olcay ile yeniden öne geçirmesine rağmen yükselen tempo karşısında, bu sezonki bir çok yüksek tempolu maç gibi kırılgan hale dönüştü. Ve yine savunmacılarının hataları ile goller yedi. Durduk yere penaltı yaptıran Delgado, Tolga’nın kurtardığı penaltıda da iyi bir izleyiciydi, diğerleri gibi. Rodallega’nın yeniden vuruş yapmaması için hamle yapan isimse Quaresma idi ama yetişemedi.

Rodallega’nın attığı ikinci gol, Beşiktaş’ın uygun iklim şartlarında niye dolu dizgin akıp gidemediğinin de izahıydı. Akhisar’ın neredeyse tek gol silahı denebilecek futbolcu, koca bir savunma hattının ve iki stoperin arasından girip golünü attı. Üçüncü Rodallega golü ise olabilecek en basit hatalardan biriydi. Delgado ile Tolga arasındaki anlaşmazlık ve Tolga’nın ıska geçmesi Kara Kartal için kalan haftaların da zor bir süreç olacağını da göstermiş oldu.

Şenol Güneş, son 20 dakikada savunmadan Serkan’ı çıkarıp Cenk’i oyuna alarak çift santrfora döndü. Kalabalık gelemeyen Akhisar için 4 kişilik çakılı savunma zaten lükstü. Ancak Gökhan’ı sokmak için Quaresma’yı çıkarması tartışmaya açıktı. Çift santrforu besleyecek kanat organizasyonları için Q17 sahada kalmalıydı.

Bu maç bir kez daha gösterdi ki Beşiktaş’ın rakibi kupa için yarıştığı takımlar değil, Beşiktaş’ın ta kendisi… Kartal, stres yönetimini bir şekilde öğrenmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.