Şenol Güneş Futbolcu Fabrikası

Bülent Tuncay

Bazen anlayamazsın. O gördüğün tünelin ucundaki ışık mıdır? Yoksa gelen trenin ışığı mı?

Beşiktaş da Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Süper Lig'de Karabük yenilgileri ile önünü göremez hale gelmişti. Beşiktaş tekdüze top oynayan ve artık rakipleri tarafından kolay analiz edilip çökertilen bir takıma mı dönüşmeye başlamıştı? İsrail'de Hapoel Beer-Sheva maçı o karanlık tüneldeki çıkış ışığı oldu, Kartal'ı olası krizden çekip aldı.

Beşiktaş'ın ışığı görmesinde, rakiplerinin de büyük payı vardı. Tökezlediği anlarda hiç olmayacak bir şey oldu, hem Başakşehir, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe tökezledi. Ve Beşiktaş tünelin ucundaki ışığa doğru yeniden yol aldı.

Dünkü Akhisar maçında Beşiktaş açısından öne çıkan çok sayıda isim vardı. İlk sıradaki isim bana göre Quaresma'ydı. Rahatlığı ve kendine güveni ile tüm stresi alan Q7, dün Cenk'e öyle nefis bir orta yaptı ki, Beşiktaş'ın santrforu sıçramaya gerek görmeden kafa golü attı.

Golü bu şekilde anlatırken Cenk Tosun'un da hakkını yemeyelim. Orta süperdi ama doğru koşu ile iki stoperin arasına girmek de maharetti. Cenk 21. haftada 16. golünü attı. Demba Ba'nın tüm sezon boyunca 18 gol attığı düşünülürse bu oldukça yüksek bir sayı. Ki böyle giderse Gomez'in 26 gol rekorunu kırması da muhtemel. Ve açık söylemek gerekirse Cenk'in buralara gelmesine şaşırmadım değil. Cenk Tosun Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ı, Bursaspor'da Fernandao'yu parlatan 'Şenol Güneş Futbolcu Fabrikası'nın son ürünü.

Babel henüz Şenol Güneş tornasına girmedi! Dün bir değil üç gol birden atabilirdi ama son vuruşlarda inanılmaz beceriksizdi.

Talisca ise müthiş bir transfer. Bir iki sene sonra İngiltere'de göreceğimiz bir futbolcunun yolunun Türkiye'ye düşmesi de Beşiktaş'ın yönetimsel başarısı olsa gerek.

Beşiktaş savunmasına fazla iş düşmedi. Atınç ara ara gelen Akhisar ataklarında başarılı bir performans göstererek derbi öncesi hocasına 'Ben de varım' dedi. Attığı gol de bonusu oldu.

Aslında Akhisar kadrosu kağıt üzerinde güçlü bir ekip. Ama Tolunay Kafkas'ın 5-4-1 denebilecek fazla 'tedbirli' sistemi Akhisar'ın ileride çoğalmasını engelledi. Daha kritik hata ise topu Beşiktaş'a bırakmaktı. Galatasaray, Beşiktaş gibi teknik ve süratli bir takıma topu verirseniz kalbura dönebilirsiniz. Dün de öyle oldu.

Son olarak Şenol Güneş'i kutlamak gerekiyor. Galibiyet ve futbolcu performanslarına yaptığı katkı nedeniyle değil bu kutlama. Ligin boyunun kısaldığı ve iyi futbolun kenara atılmaya başladığı bu haftalarda 'İyi futbol+üç puan'da ısrar ettiği için..

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.