Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bebeğin genleri cinsiyeti belirler

Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bebeğin genleri cinsiyeti belirler

Bebeğinizin cinsiyeti gebe kaldığında genleri tarafından belirlenir. XY kromozomlu embriyolar erkek olur ve XX kromozomlu embriyolar kız olur.

Bir bebeğin cinsiyetini tanımlayan cinsiyet kromozomlarında bulunan 70 farklı gen vardır. Hamilelik boyunca, bebeğinizin genlerinin belirlediği hormonlara maruz kalma, bebeğin anatomisini, fizyolojisini ve hatta davranışını etkiler. Bunlar da anne karnındaki bebeğin cinsiyetini belirler.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Gebeliğin yaklaşık 7. haftasından 8. haftasına kadar  her iki cinsiyette de ‘genital çıkıntı’ olarak bilinen şey vardır. Bu, tüm cinsel organlarımızın aynı temelden geldiği anlamına gelir: Erkeklerde testisler kadınlarda labia ve yumurtalıklara eşdeğerdir.

Erkeklik hormonu testosteron olmasaydı tüm bebekler dişi cinsel organları geliştirirdi. Yaklaşık 7. haftada , Y kromozomu testosteron üretiminin başlaması için sinyal verir ve erkek cinsel organları gelişmeye başlar. Bebeğinizin vücudundaki en yüksek testosteron konsantrasyonları, hamileliğin 16. haftasında yetişkin erkeklerde bulunan miktarlarla karşılaştırılabilir. 16 ila 20 hafta arasında, testosteron seviyeleri erken ergenlikte bulunan aralığa yaklaşık 24 hafta ulaşana kadar düşer. 

Bebeğin cinsel organları çoğunlukla 7. ve 12. haftalar arasında gelişir.

Hamileliğin 7. haftası ile 12. haftası arasında bebeğinizin cinsel organlarının temelleri gelişir. Yaklaşık 9. haftada bir erkek bebeğin cinsel organları erkek olma sürecine başlar. 
Genital sırt, erkeklik organını oluşturmak için 9. hafta civarında uzamaya başlar. Kız ve erkek bebeklerde cinsel organ aslında yaklaşık 14 haftaya kadar aynı büyüklükte kalır. Erkek bebeğinizde prostata dönüşecek tomurcuklar yaklaşık 10 hafta içinde ortaya çıkar. Bebeğinizin üriner sistemi yaklaşık 14 haftada tamamen oluşur. Testisler 26. haftada inmeye başlarken, bebeğin organı en çok üçüncü trimesterde büyür.

Kızlarda, dış cinsel organların gelişimi zaman içinde oldukça sabit kalır. Yumurtalıklar, hamileliğin 11. ila 12. haftaları arasında ortaya çıkar. Hamileliğin yaklaşık 20. haftasında , bebeğiniz 7 milyon ilkel yumurtaya sahip olacak ve bu da doğduğunda yaklaşık 2 milyona inecek. Vajina, 22. haftada perine yüzeyinde açılır.

RAHİMDEYKEN BEBEĞİN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEK

Hamileliğin yaklaşık 18 ila 22. haftasında, 2. seviye anatomi ultrasonu, bir bebeğin erkek mi yoksa dişi mi olduğunu penis arayarak belirleyebilir. Bununla birlikte, teknisyenler bazen yanlış arama yapar. Kızlarda göbek kordonunu penis ile karıştırabilirler. Ya da bir çocuğun penisi bebeğin kapalı bacakları arasına itildiği için görünmez.

anne-karnindaki-bebegin-cinsiyeti-ne-zaman-belli-olur.jpeg

BEBEĞİN CİNSİYETİ ANNENİN SEMPTOMLARINI ETKİLEYEBİLİR

Bazı araştırmalar, hamile annelerdeki bazı semptomların bir bebeğin cinsiyetine işaret edebileceğini göstermiştir. Örneğin, gebelik diyabeti olan kadınların daha büyük metabolik değişiklikler nedeniyle erkek çocuk sahibi olma olasılığı biraz daha yüksektir. Kadınlar kızlar taşıyan astım yüksek oranlarına sahip olma eğiliminde bir annenin vücudunda bir kız taşımaya inflamatuar yanıta bağlı olduğu düşünülmektedir. Ve aşırı stresli kadınların kız çocuk sahibi olma olasılığı biraz daha yüksektir, çünkü kızlar rahimdeki elverişsiz koşullara daha az duyarlıdır. Ancak bu işaretleri aramak eğlenceli olabilir ve bilim önemli korelasyonlar göstermiş olsa da, bunlar bir bebeğin cinsiyetini doğru tahmin etmekten çok uzaktır.

Bebeğinizin kromozomları cinsiyetini belirlerken, hormon içeren ilaçlar fetal cinsiyet gelişimini etkileyebilir. Bu nedenle, ideal olarak hamile kalmadan önce, aldığınız ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN