Antarktika’da ‘İmkansız İlk’i başardı

Antarktika’da ‘İmkansız İlk’i başardı

Amerikalı Colin O’Brady hiçbir yardım almadan yaklaşık bin 500 kilometre yol katederek buzullarla kaplı Antarktika’yı baştan sona 54 günde geçti.

Amerikalı sporcu ve maceraperest Colin O’Brady, tek başına Antarktika kıtasını baştan sona geçen ilk insan oldu. 33 yaşındaki O’Brady kuzeyden güneye doğru yürüyerek buzullarla kaplı kıtadaki, bin 482 kilometrelik güzergahı 54 günde tamamladı.
O’Brady’nin tarihe geçen bu yolculuğunu Portland’daki ailesi ve yakınları da GPS yardımıyla internet üzerinden takip etti. O’Brady güzergahı tamamlamasının ardından başarısını ailesine telefonla bildirdi.

İki yıl önce emekli bir İngiliz subay aynı yolculuğu yapmayı denemiş ve bitişe yaklaşık 50 kilometre kala hayatını kaybetmişti. İngiliz yüzbaşı Louis Rudd, yarıştan birkaç gün önce Şili’de bir otelin barında tanışmış, ayrı ayrı yapmayı planladıkları yolculukları yarışa dönüştüme kararı almıştı. Böylece O’Brady, 3 Kasım’da 49 yaşındaki İngiliz rakibi Louis Rudd’la başladığı yarışı önde bitirdi. O’Brady, ‘İmkansız İlk’ adını verdiği yoculuğunun önemli aşamalarını sosyal medya hesabında paylaştı. 20 Aralık’ta yolculuğunun 47’nci gününde uydu telefonuyla BBC’ye konuşan O’Brady, “Çok yoruldum” demiş, aşırı kilo kaybı nedeniyle saatinin sürekli kolundan düştüğünü söylemişti.

Bu arada 2008’de Tayland’da tatildeyken vücudunun dörtte birinde ağır yanıklar oluşan O’Brady, doktorların bir daha yürüyemeyeceğini söylemesine rağmen hızla iyileşti. Sonrasında triatlonlara katılan ve her kıtadaki en yüksek dağı kapsayan Yedi Zirveler tırmanışını tamamlayan O’Brady, Kuzey ve Güney Kutbu’nu da kayakla geçti, ayrıca ABD’deki her eyaletin en yüksek noktasına tırmandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN