AÖL 2. dönem sınavları ne zaman, kaç gün sürecek? İşte açık lise online sınav giriş ekranı

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman, kaç gün sürecek? İşte açık lise online sınav giriş ekranı

AÖL sınavları başladı mı, merak konusu oldu. Açık lise öğrencilerinin beklediği 2. dönem sınavları 25 Mart 2021 Perşembe günü saat 09.30 itibarıyla başladı. İnternet üzerinden online yapılan sınavların son günü 29 Mart 2021 Pazartesi günü saat 23.59 olarak belirlendi. İşte, sınav giriş sayfası...

AÖL ikinci dönem sınav tarihleri belli oldu. Açıköğretim lise eğitimi alan on binlerce öğrenci, koronavirüs salgını nedeniyle online yapılan sınavlara katılım sağlıyor. Öğrenciler, AÖL sınav giriş ekranı ile sorumlu oldukları dersler için belirlenen zaman içerisinde sınavları tamamlıyor. 20 sorudan oluşan test soruları için adaylara 25 dakika süre veriliyor.

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN 2021?

Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem online (çevrimiçi) sınavları online yapılacak.

25 Mart 2021 saat 09.30'da başlayan AÖL 2. dönem sınavları, 29 Mart 2021 saat 23.59'da sona erecek.

Öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden TC kimlik numara ve şifreleri ile online sınava giriş yaparak katılabilecek.

AÖL SINAV GİRİŞ SAYFASI

meb-8831.jpg

AÖL ONLİNE SINAVA NASIL GİRİLİR?

Online sınav uygulaması, 4 seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecek. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika süre uygulanacak.

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecek ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecek.

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacak.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacak. Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacak.

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebilecek. Sınavı, süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dakika sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecek.

AÖL SINAVI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Açıköğretim lisesi sınav giriş ekranı 25 Mart 2021 saat 09.30'da erişime açıldı ve 29 Mart 2021 saat 23.59'a kadar devam edecek. İkinci dönem sınavları toplamda 5 gün sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı online sınav tarihlerini uzatmayacak.

2021 AÇIK LİSE 2. DÖNEM DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Açık lisesinden mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken, öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekiyor.

Sınavlarda 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren aday dersi geçmiş sayılır. AÖL 2. dönem ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlendi.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

MEB açık lise sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Fakat ikinci dönem sınav sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadığını not düşelim. Geçtiğimiz sınavları baz alırsak nisan ayının ikinci veya üçüncü haftasında AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN