Apple Watch satmıyor mu?

Apple Watch satmıyor mu?

Apple’ın ilk akıllı saati fiyaskoya mı dönüştü? Slice Intelligence verilerine göre iPhone üreticisi için alarm çanları çalıyor.

Teknoloji dünyası bir yıl boyunca onu konuştu. Şimdi ise adını anan yok. Apple’ın giyilebilir teknoloji pazarına girişini simgeleyen ve "en kişisel cihazımız" olarak tanımladığı Apple Watch, çıktığı dönemde sadece ABD’de günde 200 bine yakın satışa ulaşmıştı.

E-posta olarak gönderilen faturaları takip ederek ticaret faaliyetlerini ölçümleyen Slice Intelligence, satışların günde 10 bin cihazın altına kadar düştüğünü gösteriyor. Her ne kadar bir günde 10 bin Apple Watch satışı önemli bir başarı gibi görünse de, istatistiksel veriler aksini gösteriyor. 

 15-07/09/apple_watch_slice.jpg

Nisan ayının son haftası satışa sunulan Apple Watch’a olan ilgi, aynı verilere göre üç aylık dönemde yüzde 90 oranında azaldı. Üstelik satılan her üç akıllı saatin ikisi, en "ucuz" model olan Apple Watch Sport olarak görülüyor. Yapılan hesaplamalar, 10 bin dolarlık 18 karat Apple Watch Edition modelinin son iki ayda 2 bin üründen az sattığını gösteriyor.

10 Nisan’dan bu yana ön sipariş alınan ve Türkiye gibi birçok pazarda hala satışı başlamamış olan Apple Watch için çıkış döneminde yaşanan stok sıkıntısı ve saati doğrudan almanın mümkün olmaması, kullanıcı ilgisine olumsuz biçimde yansıdı. iPhone ve iPad’den sonra ilk kez yeni bir yelpazeden gelen Apple Watch, şimdilik bu iki cihazın satış başarısına ulaşamayacak gibi görünüyor. Bakalım yılın ikinci yarısında daha fazla pazara açılması planlanan akıllı saatin global performansı nasıl olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN