Apple Watch Türkiye fiyatı

Apple Watch Türkiye fiyatı

Apple’ın ilk akıllı saati üç ayrı modelle Türkiye’de ön siparişe çıkıyor. Giriş modeli için fiyatlar 1.200 TL’den başlayan Apple Watch cep yakıyor.

İlkbahar aylarında ABD ve İngiltere gibi Apple’ın öncelikli pazarlarında piyasaya sürülen Apple Watch, 31 Temmuz günü Türkiye’de de satışa sunulacak. Web sitesinde yer alan bilgilere online satış da aynı gün saat 07.01’de başlayacak. Uzunca bir süre fiyatı ve satış başarısıyla tartışmaların odağında yer alan Apple Watch, Türkiye fiyatlandırmasında son dönemde ithal teknoloji ürünlerine yapılan vergi ve zamlardan etkilenmiş görünüyor.

Sport, Watch ve Edition adıyla üç farklı modelle sunulan Apple Watch, çok çeşitli kasa ve kordon seçeneklerine ayrıca iki ayrı boyuta sahip. Baz model olan Apple Watch Sport 38 mm 1.249 TL fiyatla alıcılarını bekliyor. Aynı modelin 42 mm boyutlu kasası 1.399 TL’den satılırken, orta seviye olan Apple Watch çelik kasa modeller ise 1.999 TL’den başlıyor ve kordon tipine göre 3.899 TL’ye kadar çıkıyor.

KDV’si 8 bin TL

Türkiye fiyatı en çok merak edilen model olan lüks "Edition" ise 34 bin TL’den başlıyor ve 56 bin TL’ye kadar çıkıyor. Sitede yer alan verilere göre en üst modelin katma değer vergisi yaklaşık 8 bin 500 TL.

iPhone üreticisinin ilk giyilebilir cihazı olarak ön plana çıkan Apple Watch, geçtiğimiz yılın son aylarından bu yana gerek fiyatı, gerek özellikleriyle gündemden düşmedi. Cihazın ABD ve diğer büyük pazarlardaki satışlarının yavaşlaması, analistleri hayal kırıklığına uğratsa da, Türkiye’de akıllı telefonların aksine 9 taksitli satışın mümkün olması bu cihazın satışlarına olumlu etki yapacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN