Aşı karşıtlarını üzecek haber... 77 milyona uygulandı 2 dozdan sonrası mucize

Aşı karşıtlarını üzecek haber... 77 milyona uygulandı 2 dozdan sonrası mucize

Dünyada korona vakaları artarken, bir yandan da aşılama kampanyaları hızla sürüyor. Aşı karşıtlarını üzecek haberi ise Pisstburgh Üniversitesi'nden Ergin Koç Yıldırım verdi. Yıldırım'ın açıklamasına göre, ABD'de aşılanan 77 milyon kişiden sadece 5 bin 800'ünde koronavirüs (corona virüs) görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarılara rağmen aşılama çalışmaları tüm dünyada eşitsiz devam etse de gelinen noktada sonuçlar dikkat çekici. 

Ülkeler peş peşe aşı kampanyaları başlatırken, korona aşılarının başarısı ile ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor.

Son olarak Pisstburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Ydr. Doç. Dr. Ergin Koç Yıldırım, ABD'deki aşı sonuçları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

"SONUÇLAR BAŞARIYI İSPATLIYOR"

Twitter'dan paylaşım yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde 77 milyon kişi her iki doz aşıyı da oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, aşı olan kişilerle ilgili devam ettirdiği veri toplama sürecinin ilk sonuçlarını yayınladı. Sonuçlar aşının salgını kontrol etmedeki başarısını ispatlıyor.

77 milyon aşılanan kişi içinden sadece 5 bin 800 kişide Kovid-19 görüldü. Bu da aşı olanlarda enfeksiyon yüzde 0.007 görüldü demek. 77 milyon aşılanan kişiden sadece 396 kişi ( yüzde 0,0005) hastaneye yatırıldı. Bu da aşı olmuş ve Kovid-19 tanısı konmuş kişilerin yüzde 6.9'una denk geliyor."

PFIZER İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Öte yandan ABD'li ilaç firması Pfizer, Kovid-19 aşılarını yaptıran kişilerin en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini duyurdu.

CNBC televizyonuna konuşan firmanın CEO'su Albert Bourla "Muhtemel bir senaryoya göre, 6 ila 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç duyulacak ve insanların her yıl yeniden aşı olması gerekecek. Yeni virüs çeşitlerinin görülmesi bu kararı almada önemli bir rol oynayacak" diye konuştu.

Pfizer'in verilerinin 2 binden fazla aşılanmış kişiye dayandığı ancak korumanın 6 ay sonra devam edip etmediğini belirlemek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Pfizer ve BioNTech, Şubat ayında virüsün yeni varyantlarına karşı bağışıklık tepkisini daha iyi anlamak için Kovid-19 aşısının üçüncü dozunu test ettiklerini açıklamıştı.

Johnson & Johnson CEO'su Alex Gorsky de tıpkı mevsimsel grip aşıları gibi insanların her yıl Kovid-19 aşısı yaptırmaları gerekebileceğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN