Bakan Koca'dan 'ziyan olan aşı' açıklaması

Bakan Koca'dan 'ziyan olan aşı' açıklaması

Aşı randevusuna gitmeyenlerin aşılarının ziyan olduğuna dair çıkan tartışmaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaparak aşının israfının söz konusu olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılamaya ilişkin açıklamalarda bulunarak randevu alıp da gitmeyenlerin aşılarının çöpe gittiğini belirtmişti.

Bir flakonun 6 kişilik olduğunu ve saklama koşulları dolayısıyla aşıların eritildikten sonra kullanılamadığını dile getiren Prof. Dr. Tükek, bu kapsamda randevu alıp da gitmeyenlerin aşısının tekrar dondurulamaması nedeniyle ziyan olduğunu açıklamış ve vatandaşlara randevusuna gitmeleri yönünde çağrı yapmıştı.

CHP'DEN MECLİS'E ÖNERGE

Prof. Dr. Tükek'in açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi vermişti. Emir'in sunduğu önergede "Türkiye genelinde şu ana kadar kaç doz BioNTech aşısı, randevuya gelmeyenler nedeniyle çöpe gitmiştir?, Sağlık Bakanlığı, söz konusu sorunun önüne geçebilmek için bir planlama yapmış mıdır, Yapıldıysa nasıl bir yolla sorunun önüne geçilmesi planlanmaktadır?" soruları yer almıştı.

Bakan Koca bugün sosyal medya sitesi Twitter'dan bir açıklama yaparak her bir doz aşının kıymetinin bilindiğini ve ona göre planlama yapıldığını söyledi.

Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır. Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN