CHP'li Emir'den 'ziyan olan aşı' önergesi

CHP'li Emir'den 'ziyan olan aşı' önergesi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Prof. Dr. Tufan Tükek'in koronavirüs aşısı için randevu alıp da randevuya gitmeyenlerin aşısının çöpe gittiği yönündeki açıklamalarına ilişkin soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının saklama koşulları nedeniyle eritildikten sonra tekrar dondurmanın mümkün olmadığı ve bu nedenle randevu alıp da gitmeyen vatandaşların aşısının çöpe gittiği yönündeki açıklamalarına ilişkin soru önergesi verdi.

Emir, Prof. Dr. Tükek'in açıklamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

'HER BİR DOZ ÇOK ÖNEMLİDİR'

CHP'li Emir soru önergesinde “Türkiye, COVID-19 salgınına karşı aşı yarışında geride kalmış ve bugüne kadar yeterli miktarda aşı tedarik edememiştir. Aşılama hızı çok yavaş ilerlerken Türkiye’nin bugüne kadar BioNTech aşısından yalnızca 4.5 milyon doz tedarik edebildiği bilinmektedir. Buna karşın, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısı için 'Randevu alıp gelmeyenler nedeniyle aşıların ziyan olduğu' ifadesini kullanmıştır. Tükek, aşının 6 dozluk flakonlar halinde -70 derecede saklandığını ve randevusuna gelmeyenler nedeniyle çözdürülen her flakonda bir ya da iki dozun çöpe gittiğini belirtmiştir. Her bir doz aşı, salgına karşı mücadelede çok kıymetlidir ve dolayısıyla söz konusu durum, Sağlık Bakanlığınca mutlaka araştırılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Çöpe giden aşılarla ilgili bakanlıktan açıklama isteyen Emir, şu soruları sordu:

Türkiye genelinde şu ana kadar kaç doz BioNTech aşısı, randevuya gelmeyenler nedeniyle çöpe gitmiştir?

Sağlık Bakanlığı, söz konusu sorunun önüne geçebilmek için bir planlama yapmış mıdır?

Yapıldıysa nasıl bir yolla sorunun önüne geçilmesi planlanmaktadır?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN