At eşek ve domuz eti satan firmaların listesi? Bakanlık 386 taklit tağşiş açıkladı

At eşek ve domuz eti satan firmaların listesi? Bakanlık 386 taklit tağşiş açıkladı

Bakanlık, 229 firmanın 386 taklit, tağşiş ve hileli ürünün listesinin son dakika olarak duyurdu. Paylaşılan listede at, eşek ve domuz eti satan firmalar tek tek deşifre edildi. Peki bakanlığın açıkladığı ve at, eşek ve domuz eti satan firmalar ve markalar hangileri? Tüm hileli ürünlerin listesi karar.com’da…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmî internet sayfası olan https://www.tarimorman.gov.tr’den paylaşılan duyuruda 386 hileli ürünün listesi paylaşıldı. halkın sağlığını ve dini duygularını hiçe sayarak at, eşek ve domuz eti satan firmaların listesi belli oldu. İşte taklit, tağşiş ve hileli 386 ürün…

Türkiye’de gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, gıda güvenilirliğinin sağlanması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ile kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması için gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm bölümlerinde resmî kontrol faaliyetlerinin büyük bir çaba ile sürdürüldüğü kaydedildi.

AT, EŞEK VE DOMUZ ETİ SATAN FİRMALAR HANGİLERİ?

Duyuruda, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi yer aldığı tespit edilen toplam 229 firmanın 386 ürününün listesi paylaşıldı. Bu şekilde ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012’den beri bin 443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Duyuruda, arıcılık ürünleri, alkolsüz içecekler, çay ve kahve, baharat, bitki, çikolata, bitkisel yağ ve margarin ve kakao ürünleri, et ve et ürünleri, enerji içecekleri, meyve ve sebze işleme ürünleri, şekerli mamuller, takviye edici gıdalar ile kuru yemiş ve çerezlerde taklit-tağşiş yapıldığı ya da ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ürünlerin listesi yer aldı. Listede, marka, firma adı, ürün adı, uygunsuzluk sebebi ve parti numaraları yer aldı.

Buna göre, kamuoyuyla paylaşılan alkolsüz içeceklerde ve takviye edici gıda ürünlerinde ilaç etken maddesi, ballarda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenirken, kuru yemiş kategorisindeki Antep fıstığı ürününde yer fıstığı görüldü.

Şekerli mamullerde ilaç etken maddesi ve glukoz, meyve ve sebze işleme ürünleri kapsamında salçada ve baharatlarda gıda boyası saptanırken, bitki, çay ve kahve ürünlerinde de ilaç etken maddesi ve gıda boyası tespit edildi.

FİRMA VE ÜRÜNLERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

DOMUZ ETİ KULLANMIŞLAR

Süt ve süt ürünlerinde ise jelatin, nişasta ve bitkisel yağ tespit edildi.

Bitkisel yağlara da farklı tohum yağları katıldığı anlaşılırken, denetimler sonucu, kırmızı et ve et ürünlerinde tek tırnaklı eti, domuz eti, soya, at eti, sakatat, kanatlı eti, deri dokusu ve baş eti tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN