Avrasya Tüneli'nde 'kaçak geçiş' zulmü

Avrasya Tüneli'nde 'kaçak geçiş' zulmü

Fahiş zam ile gündeme gelen Avrasya Tüneli'yle ilgili vatandaşların 'kaçak geçiş' şikayeti sürüyor. Çok sayıda vatandaş HGS'lerinde bakiye olmasına rağmen sistemin kendilerine geçiş ücretinin 20 katına kadar ceza gönderdiğini belirtti.

SEYİT AHMET SARITEPECİ | KARAR

Avrasya Tüneli ile ilgili vatandaşların 'kaçak geçiş' şikayetleri artarak sürüyor. Çok sayıda vatandaş bakiyeleri olmasına rağmen ceza yediklerini belirtti.

Özel şirketler tarafından işletilen Avrasya Tüneli'nde vatandaşlar geçiş ücretlerinden şikayetçi. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş HGS'lerinde bakiye olmasına rağmen sistemin kendilerine ceza gönderdiğini yazdı. Söz konusu cezalar geçiş ücretinin 20 katına kadar çıkabiliyor.

"AYIPTIR GÜNAHTIR SUÇTUR"

Son olarak şair Ataol Behramoğlu da konuyla ilgili sosyal medya hesabından isyan etti. Kaçak geçişle ilgili herhangi bir uyarı almadığın belirten Behramoğlu "Avrasya tünelinden geçiş 46 TL. Ücret ödemeksizin geçip on beş gün içinde ödemezsen ceza dörde katlanıyor. Uyarı sinyali de yok. Otomatik ödeme yapıldı sanıyorsun. Bir ay içinde iki kez  böyle geçmişim. Dört yüz yirmi lira ödedim. Ayıptır, günahtır, suçtur, ahlâksızlıktır. Haram olsun" mesajını paylaştı.

Vatandaşların şikayetleri şöyle:

screenshot-1.jpgscreenshot-2.jpgscreenshot-3.jpg

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Köprüsü, İzmir Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde ihlalli geçişlerin sık yaşandığını belirterek, geçiş sonrasında e-Devlet bilgileri güncel olan vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail yoluyla ve SMS ile bilgi verileceğini açıklamıştı.

FAHİŞ ZAM YAPILDI

Şubat ayı başında Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 26 oranında zam yapıldı. Zam sonrası otomobil geçiş ücreti 36 TL 40 kuruştan 46 TL'ye, minibüs geçiş ücreti ise 54 TL 70 kuruştan 69 TL’ye çıktı. Yeni zamla birlikte tünelden her gün gidiş-geliş yapan bir kişi asgari ücret kadar ödeme yapmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN