İBB'den Avrasya Tüneli'ne çözüm: Avrupa akışı rahatlayacak

İBB'den Avrasya Tüneli'ne çözüm: Avrupa akışı rahatlayacak

İBB Avrasya Tüneli'nin Avrupa çıkışına bir bağlantı yolu yaptı. Aksaray ve Sirkeci'den gelen yol, Avrasya Çıkış Tüneli'ne yapılan bağlantı kolu ile Bakırköy-Florya istikametine birleştirildi.

İstanbul'da 2016'dan bu yana milyonlarca sürücünün kullandığı Avrasya Tüneli'nin Avrupa çıkışındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışma yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada yapılan geometrik düzenleme ile tünelin Avrasya çıkışına bağlantı kolu yapıldı.

BİNLERCE TON ASFALT

Projenin gerçekleştirilmesi için 3 bin 250 ton asfalt döküldü. Yaklaşık 300 metretüllük bir yağmursuyu ve 900 metretüllük bir oto-korkuluk imalatı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli inşa edildiği sırada Sirkeci ve Aksaray'dan gelen trafiğin bağlantısı, Samatya Alt Geçidi'nden yapılmıştı.

Bu durum, Samatya'da trafik yoğunluğuna neden olmuştu. Bu güzergahta meydana gelen yoğunluk Yenikapı'ya kadar trafiği tıkamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN