Avrupa İltica Destek Ofisi: Kovid-19, AB'ye sığınmacı akınını tetikleyebilir

Avrupa İltica Destek Ofisi: Kovid-19, AB'ye sığınmacı akınını tetikleyebilir

Avrupa İltica Destek Ofisi, koronavirüs (corona virüs) salgınının Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da istikrarsızlığa yol açması halinde AB'ye sığınmacı akınının daha da artabileceğini duyurdu.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da istikrarsızlığa yol açması halinde Avrupa Birliği'ne (AB) gelen sığınmacı sayısında orta vadede önemli artış görülebileceği belirtildi.

MART'TA YARI YARIYA DÜŞTÜ

Malta merkezli Avrupa İltica Destek Ofisi'nden (EASO) yapılan açıklamada, Kovid-19 nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı Mart'ta Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısında bir önceki aya göre yarı yarıya düşüş olduğu kaydedildi.

Bununla birlikte salgının Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da gıda sıkıntısı ve güvenlikte istikrarsızlığa yol açabileceği, bunun orta vadede sığınmacı akınını tetikleyebileceği uyarısında bulunuldu.

"KOVİD-19 SIĞINMACI TRENDLERİNİ ETKİLEYEBİLİR"

Açıklamada, bölgedeki DEAŞ gibi terör örgütlerinin de muhtemel bir istikrarsızlıktan faydalanabileceğine dikkat çekildi.

Sığınmacı kabul eden sınırdaki AB ülkelerinin bu senaryoyla başa çıkmasının güç olacağına işaret edilen açıklamada, "Kovid-19 kaynaklı istikrar bozucu etmenler, gelecekte sığınmacı trendlerini etkileyebilir." ifadesine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN