Avusturya sınıra asker gönderiyor

Avusturya sınıra 
asker gönderiyor

Avrupa göçmenlere karşı daha da sertleşiyor. Almanya'nın kararından sonra Avusturya sınıra asker gönderme kararı aldı.

Avusturya, sığınmacı akınını durdurmak için sınıra 2 bin 200 asker konuşlandıracağını açıkladı.

Almanya'nın sınır kontrollerini artırmasının ardından Avusturya da Macaristan'dan gelen sığınmacıların geçişini önlemek için sınıra asker göndereceğini duyurdu.

"Amaç insanı yarıdm ve sınır kontrolü"

Başbakan Werner Faymann, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerin insani yardımın yanısıra sınır kontrolünü güçlendirmede görev alacağını söyledi. Faymann, "Polis ve Avusturya İçişleri Bakanlığının yardıma ihtiyacı var. Onların Avusturya ordusunun yardımına ihtiyacı var" dedi.

Üç günde 16 bin sığınmacı giriş yaptı

Yaklaşık 7 bin 500 sığınmacının Viyana'ya gelmek için Macaristan sınırındaki Nickelsdorf kasabasında bekletildiği belirtiliyor. Yerel yöneticiler, bu kadar sığınmacıyı ağırlayamayacaklarını ifade ederek federal hükümetten çözüm bulmasını istiyor. Yaklaşık 16 bin sığınmacının son üç günde Avusturya'ya giriş yaptığı kaydediliyor.

Macaristan'dan gelen sığınmacılar, Avusturya üzerinden Almanya'ya geçmek istiyor.

VİYANA/AA

.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN