Aylin Cesur kimdir? | Cenazede fotoğraf çektiren Aylin Cesur tepki topladı

Aylin Cesur kimdir? | Cenazede fotoğraf çektiren Aylin Cesur tepki topladı

İdlib şehidi Süleyman Şahin'in Afyon'daki cenaze namazında kalabalığın önüne geçerek fotoğraf çektiren İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, eleştiri oklarının hedefi oldu. Aylin Cesur kimdir? Şehit cenazesinde fotoğraf çektiren Aylin Cesur TBMM kaçıncı dönem milletvekili? Detaylar haberimizde...

Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan 36 Mehmetçik'ten Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, pazar günü Afyon'un Dinar ilçesinde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin'in, Afyon İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazı esnasında İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, cenaze namazı kılanların önüne geçerek tek başına ilk önce namaz kılıyormuş gibi poz verdi ve ardından da ellerini açıp cemaatle birlikte dua etti.

Milletvekili Cesur'un bu hareketi şaşkınlıkla karşılanırken, bu anları da kendi danışmanı cep telefonu ile görüntüledi. Milletvekili Cesur tarafından sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraflar bir taraftan tepki çekerken bir yandan da şaşkınlıkla karşılandı.

İnternet kullanıcıları Aylin Cesur kimdir? Aylin Cesur TBMM kaçıncı dönem milletvekilidir? Aylin Cesur ne doktoru? sorularını merak ediyor.

AYLİN CESUR KİMDİR?

Aylin Cesur, 1970'de Eskişehir'de doğdu. Baba adı Aydın, anne adı Aysel'dir. İlk-orta öğrenimini Eskişehir’de ve birincilikle bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu.

Sevgi Hastanesi'nde Acil-Yoğun Bakım sorumlu doktoru olarak çalıştı. Yozgat Sorgun-Gedikhasanlı Sağlık Ocağında mecburi hizmetini yaptı. 1996'da Cumhurbaşkanlığı Özel Doktor Ekibi ne seçildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda Diyabet konulu doktora yaptı.

2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı özel Doktoru olarak görevlendirildi. Aynı anda 9. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığını da yürüten Cesur, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı ve Türkiye'nin en genç ve ilk kadın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu.

Süleyman Demirel'in ebediyete intikaline kadar; sayısız yurt dışı ve yurt içi etkinlik, konferans ve seyahatlerine eşlik etti. Yurt içi ve yurt dışında pek çok tıbbi kongre bildirisi, makaleleri yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ebediyete intikalinin ardından, Türk Milleti tarafından kendisine Demirel'in Manevi Kızı ünvanı verildi. Cumhurbaşkanlığı ve Demirel Vakfı'nın ortak kararı ile Güniz Sokak’taki Sayın Demirel’e ait konutun müze yapılması ve arşivinin hazırlanması görevine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak bugüne kadar devam etti.

AYLİN CESUR TBMM KAÇINCI DÖNEM MİLLETVEKİLİ?

27. Dönem Isparta Milletvekili seçildi.

Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve Otizm-Down Sendromu Araştırma Komisyonu üyesidir.

Prof. Dr. Mustafa Cesur ile evlidir. İngilizce bilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN