Son dakika! AYM'nin HDP raporu tamam: İddianame ile ilgili 2 farklı öneri masada

Son dakika! AYM'nin HDP raporu tamam: İddianame ile ilgili 2 farklı öneri masada

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP'nin kapatmasını talep eden davanın iddianamesi ile ilgili raporunu tamamladı. Usule ilişkin eksiklikler bulunduğunu belirten raportör, bunların giderilebilmesi için 'iddianame iade edilebilir ya da dava sürecinde eksik belgeler tamamlanabilir' değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP iddianamesi ile ilgili raporunu tamamladı. Raporda sanıkların kimlik bilgileri ve partideki görevleri ile ilgili eksiklikler sıralandı.

Bu eksikliklerin giderilmesi için iki farklı öneri belirtildi.

Raportör, iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilerek eksikliklerin giderilebileceği ya da eksikliklerin dava aşamasında tamamlanabileceği tespitinde bulundu.

KRİTİK KARAR YARIN

Bağlayıcılığı bulunmayan rapor, Yüksek Mahkeme'nin 15 üyesine dağıtıldı. Anayasa Mahkemesi üyeleri, kapatma başvurusu ile ilgili ilk incelemesini yarın yapacak, mahkeme iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN