Son dakika! AYM'nin HDP raporu tamam: İddianame ile ilgili 2 farklı öneri masada

Son dakika! AYM'nin HDP raporu tamam: İddianame ile ilgili 2 farklı öneri masada

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP'nin kapatmasını talep eden davanın iddianamesi ile ilgili raporunu tamamladı. Usule ilişkin eksiklikler bulunduğunu belirten raportör, bunların giderilebilmesi için 'iddianame iade edilebilir ya da dava sürecinde eksik belgeler tamamlanabilir' değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP iddianamesi ile ilgili raporunu tamamladı. Raporda sanıkların kimlik bilgileri ve partideki görevleri ile ilgili eksiklikler sıralandı.

Bu eksikliklerin giderilmesi için iki farklı öneri belirtildi.

Raportör, iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilerek eksikliklerin giderilebileceği ya da eksikliklerin dava aşamasında tamamlanabileceği tespitinde bulundu.

KRİTİK KARAR YARIN

Bağlayıcılığı bulunmayan rapor, Yüksek Mahkeme'nin 15 üyesine dağıtıldı. Anayasa Mahkemesi üyeleri, kapatma başvurusu ile ilgili ilk incelemesini yarın yapacak, mahkeme iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN